Lietuvių pianistas debiutavo su BBC filharmonijos orkestru

Didžiausio pasaulyje transliuotojo BBC studijoje „Media City UK“ ketvirtadienį suskambo čia reziduojančio lietuvių pianisto Ugniaus Pauliukonio ir žymiojo BBC filharmonijos orkestro atliekamas vengrų kompozitoriaus Ferenzo Liszto koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2. Jau 8 metus Anglijoje gyvenantis 26 metų pianistas – „Making Music UK“ artistas bei tarptautinių konkursų laureatas – teigė, kad šis koncertas – vienas svarbiausių jo karjeroje.

 Pianistas U.Pauliukonis jau aštuonerius metus gyvena Didžiojoje Britanijoje.
 Pianistas U.Pauliukonis jau aštuonerius metus gyvena Didžiojoje Britanijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2018, 11:24 AM

„Groti su BBC filharmonijos orkestru tai yra tas pats, kaip vairuoti „Ferrari“ automobilį. Koncertas praėjo puikiai, įsimintinai. Šis orkestras – be galo jautrus, atlikėjai stebi kiekvieną tavo judesį, nereikia nieko spartinti. Grojant mane, kaip solistą, lydėjo neįtikėtinas jausmas“, – pasakojo U.Pauliukonis.

Pianistas taip pat koncertuoja Anglijoje pripažintose koncertų salėse „Wigmore Hall London“, „Town Hall Birmingham“, „Brigewater Hall Manchester“. U.Pauliukonis – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos absolventas.

Anglijoje žinomas muzikantas koncertuoja ir kitose Europos šalyse. Nuolat stengiasi sugrįžti į Lietuvą, rengti čia koncertus bei dalytis savo atliekama muzika drauge su 2016 m. susibūrusiu fortepijoniniu „Confero“ kvartetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?