Žinomos dainininkės muzikos salonas užveria duris iki rudens

Dešimt malonių sekmadienio popiečių jaukioje kompanijoje ir tiek pat spalvingų kamerinės muzikos programų – nuo miuziklų ir kino filmų melodijų iki populiarios lietuviškos estrados, nuo prancūzų muzikos perlų iki neapolietiškų ir skandinaviškų dainų.

 J.Leitaitė atrado save salono šeimininkės amplua. <br> LR archyvo nuotr.
 J.Leitaitė atrado save salono šeimininkės amplua. <br> LR archyvo nuotr.
Solistai J.Leitaitė, S.Zonys ir J.Karaliūnaitė su nuolatiniais popiečių talkininkais pianistu J.Suchanovu ir smuikininke P.Daukšyte.<br> A.Radžiūnaitės nuotr.
Solistai J.Leitaitė, S.Zonys ir J.Karaliūnaitė su nuolatiniais popiečių talkininkais pianistu J.Suchanovu ir smuikininke P.Daukšyte.<br> A.Radžiūnaitės nuotr.
Jauki viešbučio „Narutis” kolonų salė idealiai tinka kamerinėms sekmadienio popietėms.<br> A.Radžiūnaitės nuotr.
Jauki viešbučio „Narutis” kolonų salė idealiai tinka kamerinėms sekmadienio popietėms.<br> A.Radžiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Austė Radžiūnaitė

May 29, 2018, 11:18 AM

Tokį sostinės viešbučio „Narutis” kolonų salėje sumanytą popiečių su scenos meistrais ir kylančiomis žvaigždėmis ciklą nuo pat sausio sėkmingai rengia dainininkė Judita Leitaitė. Praėjusį sekmadienį ji pakvietė jau į priešpaskutinę šį sezoną muzikinę popietę – teliko vienas šią vietą pamėgusių melomanų susitikimas su žinomais menininkais birželio 3-ąją.

Šias popietes galima drąsiai vadinti J.Leitaitės muzikos salonu dėl jose tvyrančios šiltos šeimyniškos atmosferos, spontaniško menininkų ir publikos bendravimo. Artistė pati pristato ir kalbina savo svečius, su jais dainuoja, ragina bendrauti su atlikėjais ir publiką, o visus norinčius – prieiti, kartu fotografuotis.

Pati salono šeimininkė sudarinėja ir koncertų programas. Sukaupusiai didelę sceninę patirtį, įgijusiai daug ištikimų kūrybos partnerių J.Leitaitei tai – vienas malonumas. „Per savo gyvenimą parengiau daugybę kūrinių ir programų, išleidau 18 plokštelių. Dabar visa tai tarsi atgyja”, – džiaugėsi solistė.

J.Leitaitė gerai pažįsta ir būsimųjų kolegų kartą, nes dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje. Tad ciklą ji sumanė ir dėl talentingų savo mokinių. „Noriu palydėti juos į koncertinį gyvenimą”, – prisipažino artistė.

Mokiniai ją garbina. „Juditos pamokos stebuklingos, – visi turėtų jose apsilankyti”, – tikino „Naručio” publiką  dainininkės mokinė, gabus sopranas Julija Karaliūnaitė.

Julija juokavo, kad  J.Leitaitė turi dar ir aiškiaragės dovaną, nes atspėjo seną jos ir klaipėdiečio baritono Stepono Zonio norą padainuoti kartu populiarų operečių repertuarą. Būtent „Naručio” kolonų salėje, ištapytoje angelais ir mūzomis, tik ką gimė šis žavus duetas.

Publiką sužavėjęs gražiu balsu dar tik studijuojantis dainavimą (Eduardo Kaniavos klasėje) Klaipėdos universitete S.Zonys čia išgirdo ir puikią naujieną: jį globos LNOBT paramos fondas „Orfėjaus lyra“.

„Naručio” popietėse nestinga staigmenų. Atrodo, improvizuoti mėgstanti jų įkvėpėja J.Leitaitė atrado save salono šeimininkės amplua. „Idėjų turiu metams į priekį!” – tvirtino artistė.

Prieš ilgąją pertrauką iki rudens „Naručio” salonas paskutinį kartą svečius sukvies birželio 3 d. 17 val. į popietę „Dainuokime kartu“. Joje balsingumą galės parodyti ir publika dainuodama kartu su puikiais atlikėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas