Molėtų festivalio dalyviai klaidžioja po kosmosą

Molėtų krašto muziejaus etnografinėje sodyboje penktadienį prasidėjusiame festivalyje „Postcosmos“ galima ne tik išgirsti per dvi dešimtis rinktinių atlikėjų, bet ir susipažinti su visatos paslaptimis.

Lietuvos etnokosmologijos muziejus Molėtų rajone. <br> A.Barzdžiaus nuotr.
Lietuvos etnokosmologijos muziejus Molėtų rajone. <br> A.Barzdžiaus nuotr.
„Postcosmos“ dalyviai žvelgs į dangų pro vieną galingiausių Europos teleskopų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Postcosmos“ dalyviai žvelgs į dangų pro vieną galingiausių Europos teleskopų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Jun 2, 2018, 3:54 PM

Su kokiais iššūkiais susidurs pramogų pasaulio veikėjai netolimoje ateityje, kai savaitgalis Mėnulyje kainuos tiek pat, kiek poilsis Turkijoje? Kaip minimaliomis priemonėmis nufotografuoti dangaus kūnus? Kokiomis spalvomis šviečia galaktikos?

Tai galima sužinoti festivalyje „Postcosmos“ Molėtų krašto muziejaus etnografinėje sodyboje.

„Norime, kad mūsų festivalyje žmonės patenkintų savo smalsumą ir patirtų naujų potyrių. Kosmosas tam ypač palanki tema, turinti daugybę asociacijų.

Įsikūrę prie pat Molėtų observatorijos bokštų, nuostabios gamtos kampelyje, apgaubtame ežerų ir pievų, savo lankytojams pateiksime ne vieną kosminę staigmeną, padėsiančią deramai atšvęsti vasaros pradžią“, – tikino „Postcosmos“ rengėjai.

Birželio 1–3 d. vyksiančiame festivalyje visi bus kviečiami dalyvauti ekskursijose po Lietuvos etnokosmologijos muziejų ir Molėtų observatoriją. Ekskursijos vyks net iki antros valandos nakties.

Molėtų krašto muziejaus etnografinėje sodyboje festivalio metu veiks auditorija, kurioje savo sričių ekspertai skaitys paskaitas.

Viena labiausiai intriguojančių – radijo laidų vedėjo Bernardo Šaknio paskaita-diskusija apie tai, kaip žurnalistams ir pramogų pasaulio atstovams sektųsi dirbti nežemiškomis sąlygomis. B.Šaknys svarstys, kokias transliacijas vykdys Marso siųstuvai, kai ten veiks šokių klubai, ir ką apskritai galėtų groti kosmoso radijas.

Festivalyje nebus pamirštas ir vidinis, minčių ir jausmų, kosmosas. Šeštadienio popietę Sodo scenoje į obelų šlamėjimą įsilies poetų trijulė – Lina Buividavičiūtė, Dovydas Grajauskas, Ieva Toleikytė.

Be pažintinių pramogų, festivalyje dvi dienas ir naktis skambės rinktinė muzika – nuo intelektualios „indie“ elektronikos iki postroko. (LR)

Festivalis „Postcosmos“. Birželio 1–3 d. Molėtų krašto muziejaus etnografinė sodyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.