Kompozicijų konkurse „Vox juventutis 2018“ pirmoji vieta neskirta

Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“, diriguojamo meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Vaclovo Augustino, koncertu sostinės šv. Kotrynos bažnyčioje pasibaigė 12-tą kartą surengtas Jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkursas „Vox juventutis“. „Jauna muzika“ atliko 12 specialiai konkursui parašytų kūrinių, o žiuri ir publika išrinko nugalėtojus.

 Konkurso finalas šv.Kotrynos bažnyčioje. <br> J.Tereko nuotr.
 Konkurso finalas šv.Kotrynos bažnyčioje. <br> J.Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-09 16:26

Jaunųjų kompozitorių kūrinius vertino muzikos profesionalų komisija: muzikologė Lina Navickaitė-Martinelli (pirmininkė), kompozitorės Vaida Striaupaitė-Beinarienė, Jurgita Mieželytė, kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas bei dirigentas Egidijus Kaveckas. Savo favoritus taip pat rinko choro „Jauna muzika“ dainininkai ir publika.

Komisija pirmosios vietos neskyrė, tačiau įteikė premijas net penkiems kompozitoriams. Antroji vieta atiteko amerikiečių kompozitoriui Blake‘ui Wilsonui už kūrinį „Recordare, Virgo Mater Dei“ ir Beatai Juchnevič už kompoziciją Gintaro Patacko eilėmis „Miegančiojo alsavimas“.

Trečioji vieta skirta autoriams, savo kūrinius susiejusiems su Vydūnu: Danieliui Tuitai už kompoziciją chorui ir didžiajam būgnui Vydūno eilėmis „Sparneliais skrisčiau Lietuvon“, Ievai Parnarauskaitei už kūrinį „Ateiki“, įkvėptą patriotinių Vyduno tekstų bei Jolantai Grinevič už kompoziciją „Lauda anima“, dedikuotą Vydūno gyvenimui.

Choro „Jauna muzika“ dainininkai daugiausiai simpatijų skyrė I.Parnarauskaitei, o publika favoritu išrinko Patriko Balsio kompoziciją „In Paradisum“.

Konkurso baigiamajame koncerte taip pat skambėjo Vyginto Kisevičiaus „Gyvybės ilgesys“ (ž. R. Tagore‘s), Jurgio Kubiliaus „Sofijos sapnas“, Agnės Mažulienės „O luce eterna“, Adomo Morkūno-Budrio „Saulėtekis“, Mato Šablauskio „V.Y.D.Ū.N.A.S“ ir Mykolo Treščenkino „Pater noster“.

Šių metų konkurse varžėsi 16 dalyvių iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos, Aalborgo universiteto (Danija) ir Luivilio universiteto (Kentukis, JAV).

Konkurso „Vox juventutis“ baigiamojo koncerto programa penktadienį skambėjo ir Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje.

Konkursą „Vox juventutis“ rengia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, Lietuvos kompozitorių sąjunga. Partneriai – „Lituania Cantat“ festivaliai. Remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.