Antradienį – tiesioginė NIKO koncerto transliacija iš Strasbūro!

Lietuvos valstybės atkūrimo ir Latvijos bei Estijos valstybių šimtmečių proga birželio 26 d. Strasbūre įvyks šventinis minėjimas, kuriame pasirodymą surengs originaliu kūrinių atlikimu garsėjantis Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO). Šį renginį inicijuoja Seimo delegacija Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA).

 NIKO.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 NIKO.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 8:34 AM, atnaujinta Jun 26, 2018, 11:01 AM

Naujų idėjų kamerinis orkestras yra Vilniaus miesto rotušės rezidentas, nuolatos atstovaujantis Vilniui ir Lietuvai svarbių diplomatinių misijų metu. NIKO artistai yra daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatai, pastaraisiais metais rengiantys pasirodymus pasaulinio lygio salėse.

Kolektyvo meno vadovo, kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto muzika skamba prestižiniuose Europos festivaliuose, 2015 m. jam įteiktas Vilniaus savivaldybės Šv. Kristoforo apdovanojimas ir Kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premija.

Šis šventinis renginys organizuojamas ETPA plenarinės sesijos birželio 25–29 dienomis Strasbūre metu.

„Ypatingo simbolizmo kupinas yra šio iškilaus jubiliejaus pažymėjimas Strasbūro Šv. Petro Naujojoje bažnyčioje (St. Pierre-le-Jeune), kurioje yra viena iš seniausių žinomų freskų, vaizduojanti Lietuvą kaip jau viduramžiuose žinotą valstybę, greta kitų valstybių siekusią krikšto. Įveikę carines ir sovietines okupacijas mes vėl grįžome į Europą ir šioje bažnyčioje švenčiame savo Laisvės šventę“, – pažymėjo Seimo delegacijos ETPA narys Kęstutis Masiulis.

Šiemet Lietuva, švęsdama Valstybės atkūrimo šimtmetį, kartu mini ir narystės Europos Taryboje (ET) 25-ąsias metines. Europos Taryba buvo pirmoji tarptautinė Europos organizacija, į kurią Lietuva įstojo atkūrusi Nepriklausomybę, ir narystė joje tapo svarbiu politiniu laimėjimu.

Į renginį pakviesti ETPA parlamentų delegacijų nariai, ET valstybių narių ambasadoriai, Baltijos valstybių Elzase bendruomenės, kiti svečiai.

Šventinį koncertą, prasidėsiantį birželio 26 d. 20.30 val. (Lietuvos laiku), numatoma tiesiogiai transliuoti Seimo „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.