Kaune įrašytos trys kompaktinės plokštelės

Kauno miesto simfoninio orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, sėkmingai užbaigė tryliktąjį gausų koncertų ir įvairių projektų sezoną. Jis baigėsi, tačiau orkestras ir toliau intensyviai dirba.

Kauno miesto simfoninio orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, sėkmingai užbaigė tryliktąjį gausų koncertų ir įvairių projektų sezoną. Jis baigėsi, tačiau orkestras ir toliau intensyviai dirba.<br>KMSO nuotr.
Kauno miesto simfoninio orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, sėkmingai užbaigė tryliktąjį gausų koncertų ir įvairių projektų sezoną. Jis baigėsi, tačiau orkestras ir toliau intensyviai dirba.<br>KMSO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 5:36 PM

Kolektyvas džiaugiasi jau ne vienerius metus trukančia draugyste su JAV leidybine kompanija „Delos Music“. Bendradarbiaujant su ja per pastaruosius kūrybinius sezonus įrašyti ir išleisti leidybiniai projektai, kuriuose dalyvavo žymiausi šiandienos balsai. Kompaktinės plokštelės įrašytos Kaune ne kartą buvo nominuotos „Grammy“ bei „Tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams“. 

Besitęsiantis bendradarbiavimas paskatino įgyvendinti dar tris leidybininius projektus, kurie į Kauną pritraukė kūrybinę komandą iš įvairių pasaulio šalių. 

Pirmosiomis liepos mėnesio dienomis Kaune viešėjo įspūdingo balso savininkė, sopranas Veronika Dzhioeva. Būdama vos trylikos ji rengdavo solo pasirodymus, kaip šokėja. Tačiau visada svajojo tapti profesionale operos soliste. 

Todėl kiek vėliau studijavo Sant Peterburgo muzikos konservatorijoje. 2006 m. pradėjo dirbti Novosibirsko operos ir baleto teatre. O nuo 2016 m. ji yra kviestinė solistė Maskvos dydžiajame teatre. Veronika yra taip pat žinoma, kaip aktorė, nes ne kartą pasirodė didelio susidomėjimo sulaukusiuose Rusijoje rodomuose filmuose. Sopranas ne kartą tapo Rusijoje, Estijoje, Italijoje, Čekijoje vykstančių konkursų laureate. 

Todėl džiugu, kad ji pasirinko būtent Kauno simfoninį orkestrą kartu įrašyti savo solinę kompaktinę plokštelę, kurioje skamba gražiausios arijos iš G. Verdi, F. Cilea, G. Puccini ir kitų kompozitorių operų.

Kaune taip pat vieši baritonas Gevorg Hakobyan ir tenoras Hovhanes Ayvazyan. Abu solistais kilę iš Armėnijos. Jie taip pat nusprendė savo solines kompaktines plokšteles įrašinėti kartu su KMSO. Tai dar kartą įrodo, kad šis orkestras sulaukė tarptautinio pripažinimo, kuris skatina tobulėti ir planuoti vis svarbesnius projektus.

Kaip įprastai, už dirigento pulto įrašų sesijos metu orkestrui bei solistams diriguoja orkestro vyr. dirigentas Constantine Orbelian. Įrašuose taip pat dalyvauja Niujorko „Metropolitan Opera“ teatro muzikinės dalies administracijos vadovas, orkestro konsultantas operų ir vokalų projektams John Fisher.

Kauno miesto simfoninis orkestras nori pasidžiaugti, kad šie metai turės dar daugybę kitų labai svarbių įvykių. Rugsėjo pabaigoje KMSO stengsis nudžiuginti visko mačiusius klasikinės muzikos mylėtojus bei melomanus pristatydamas keturioliktąjį orkestro koncertinį sezoną, kuriame skambės ne tik klasikinės muzikos koncertai, tačiau ir pramoginiai projektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.