Profesorius Alainas Golay: „Gyvenkite savo gyvenimą, lieknėkite, ir jus aplankys laimė“

Negalima būti egocentriku, manančiu, kad mityba yra gyvenimo prasmė, sako knygos „Lieknėjimo filosofija“ autorius, žymus Šveicarijos gydytojas, mokslininkas ir edukologas profesorius Alainas Golay. Nebūkite maksimalistai, perspėja jau tryliktos knygos autorius (lietuviškai išleistos dar dvi profesoriaus knygos – „Lieknėti pagal asmenybės tipą“ (2012 m.) ir „Lieknėti be streso“ (2014 m.), kai siekiama visko, o galiausiai nedaroma nieko.

Profesorius A.Golay savo knygoje palengvina savęs pažinimo kelią, pateikdamas nuoseklią gyvenimo būdo ir lieknėjimo programą, paremtą filosofų išmintimi.
Profesorius A.Golay savo knygoje palengvina savęs pažinimo kelią, pateikdamas nuoseklią gyvenimo būdo ir lieknėjimo programą, paremtą filosofų išmintimi.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 1:52 PM

Profesoriaus tikslas – išmokyti žmones priimti asmeniškus sprendimus, tad pirmiausia reikėtų pažinti save, suvokti savo poreikius, o jeigu sergama – išmokti gyventi su liga, ją kontroliuoti ir naujai įprasminti savo gyvenimą.

Be kasdienio gyvenimo grožio ir prasmės įžvalgų sudėtinga brandinti savo asmenybę. Kaip tai padaryti? Pirmas žingsnis, anot autoriaus, padėsiantis atidžiau pažvelgti į savo vidų, – gilintis į didžiausių senovės filosofų išmintį, ieškoti dvasios atramos ir protingų patarimų darniam gyvenimui jų veikaluose.

Profesorius savo knygoje palengvina savęs pažinimo kelią, pateikdamas nuoseklią gyvenimo būdo ir lieknėjimo programą, paremtą filosofų išmintimi. Ja sekdami, atsisakydami blaškymosi ir negatyvių minčių, sugebėsite ir palengva lieknėti, ir išlaikyti pasiektą svorį.

Knygos „Lieknėjimo filosofija“ autorius stengėsi kuo paprasčiau perteikti filosofų mintis, kad mums būtų nesunku išmokti taikiai sugyventi su savimi, nepasiduoti nesvarbiems ir nereikalingiems dalykams. Gyvenimo džiaugsmas, gyvybingumas, taisyklinga mityba yra pasiekiami tik žvelgiant į pasaulį ramiai ir filosofiškai.

Profesorius A.Golay – endokrinologas-diabetologas, Ženevos universitetinės ligoninės gydytojas, Lėtinėmis ligomis sergančių pacientų terapinės edukacijos skyriaus vadovas. Taip pat vadovauja universitetinių terapinės edukacijos studijų programai.

A.Golay – tarptautinio lygio mokslininkas tyrėjas ir dėstytojas, 13 knygų autorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.