Knygynas pavirto parduotuve

Kaunas tampa vis patrauklesnis Lietuvos ir užsienio filmų kūrėjams. Filmavimo komandas ir net žinomus aktorius galima išvysti įvairiose miesto vietose. Neseniai filmuotojai buvo įsikūrę Centriniame knygyne.

Kauno centrinis knygynas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno centrinis knygynas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 18, 2018, 12:00 PM

Kauniečiai buvo nustebę, išvydę ištuštėjusį Laisvės alėjoje įsikūrusį Kauno centrinį knygyną, užrakintas jo duris ir užrašą „Uždaryta“.

Iš beveik visos centrinės dalies buvo išneštos ne tik knygos, bet ir lentynos. Dėl šios priežasties netrūko manančių, kad dešimtmečiais šioje vietoje veikęs knygynas uždaromas visam laikui.

Pasirodo nerimauti nebuvo dėl ko. Centriniame knygyne buvo įsikūrusi filmavimo grupė ir filmavo filmo pagal norvegų rašytojo Pero Pettersono romaną „Vogti arklius“ sceną.

Šiuo metu knygų mylėtojų pamėgta vieta veikia.

„Filme ši vieta nebus knygynas. Daugiau detalių filmuotojai prašė neatskleisti“, – sakė Kauno kino biuro vadovas Aurelijus Silkinis. Jis drauge su lietuvių komanda ir aktoriais pagelbėjo norvegams kuriant filmą.

Filmavimo metu dalis knygyno langų nebuvo uždegti. Pro juos buvo matyti, kad knygynas tapęs drabužių salonu: lentynose buvo išdėlioti vyriški marškiniai, kaklaraiščiai, kitos aprangos detalės.

Kaune norvegų filmavimo komandos dėmesį patraukė ir kitos erdvės: kelios scenos buvo filmuojamos prie A.Mickevičiaus gatvėje įsikūrusios Kauno įgulos karininkų ramovės, Mykolo Romerio universiteto prieigose, netoli Maironio gatvės.

Dėl filmavimo kai kuriose gatvėse trumpam buvo stabdomas eismas.

P.Pettersonui už romaną „Vogti arklius“ buvo skirta tarptautinė literatūros premija, o „New York Times“ redaktoriai ir žurnalistai įtraukė jį į geriausių 2007 metais pasirodžiusių knygų penketuką. Romane atsispindi Norvegijos gyvenimo ypatumai.

Vieša paslaptis, kad užsienio kūrėjai Lietuvą renkasi dėl galimybės nebrangiai, bet kokybiškai atlikti filmavimo darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?