Paežerių dvare vyks didžiausias ugnies festivalis „Pasaka“

Paežerių dvare vasario mėnesį vykęs ledo skulptūrų ir šviesų festivalis sulaukė didelio susidomėjimo, o dabar jis keičia formatą. Ten rugpjūčio 25–26 dienomis vyks didžiausias, karščiu alsuojantis ugnies festivalis „Pasaka“.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 12:12 PM

Prisiminus praėjusį festivalį galima pasidžiaugti jo sėkme: dėl gražiausios ledo skulptūros titulo tris dienas varžėsi daugiau kaip 26 skulptoriai iš viso pasaulio ir 40 ledo tonų transformavo į 39 nuostabias skulptūras. Įspūdžiui sustiprinti, vakarėjant buvo pasitelkti specialieji šviesos efektai, privertę aikčioti dvaro svečius.

Dabar organizatoriai susibūrė antrajam projektui ir Lietuvos šimtmečio proga rugpjūčio 25–26 dienomis  ketina sukurti tikrą ugnies šou. 

Festivalyje dalyvaus ir žiūrovus džiugins ugnies meistrai, atvykę iš įvairių pasaulio kampų, gerą nuotaiką kurstys ir koncertiniai pasirodymai, o festivalio atmosferą sukurti padės 8 metrų aukščio degančios ugnies skulptūros bei pirotechnikos instaliacijos.

Nors festivalio organizatoriai Mantas Linkevičius ir Paulius Orlovas išlieka paslaptingi ir dar neatskleidžia visų renginio detalių, tačiau žada nenuvilti svečių. „Žmonės, atvykę pasigrožėti ugnies švente, turės galimybę ne tik susipažinti su šios srities niuansais, bet ir patys galės išbandyti įvairias nemokamas pramogas“, – sakė jie.

Tarptautinis ugnies festivalis „Pasaka“ skirtas ne tik meno žinovams, siekiama įtraukti visus žmones į kultūros pažinimo bei kūrybos procesą, o Paežerių dvaras tam – puiki terpė. Klasicistinių formų Paežerių dvaro rūmai vaizdingoje ežero pakrantėje, neretai pavadinami Suvalkijos perlu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.