Senosios muzikos aistruolius „Canto Fiorito“ kviečia į Kretingą

Rugpjūčio viduryje į Kretingą grįžta tarptautinis senosios muzikos festivalis, kviesiantis į rinktinių kolektyvų ir solistų pasirodymus Kretingos pranciškonų bažnyčioje. 1618 metais pastatytos bažnyčios pasididžiavimas – seniausi Lietuvoje, apie 1680-uosius sukonstruoti vargonai. Neatsitiktinai išskirtinis dėmesys festivalio programoje skiriamas vargonų repertuarui, o taip pat Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzikiniam paveldui.

 Festivalio rengėjas senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“.<br> Rengėjų nuotr.
 Festivalio rengėjas senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“.<br> Rengėjų nuotr.
Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčia - seniausia Žemaitijoje.
Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčia - seniausia Žemaitijoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 4:41 PM, atnaujinta Jul 24, 2018, 4:58 PM

Vėlyvojo renesanso ir baroko muziką skleidžiantis Kretingos festivalis Kretingoje pristato publikai geriausius Europos ir pasaulio kolektyvus bei solistus, kurių pasirodymuose remiamasi istoriškai pagrįsto muzikos atlikimo principais.

Pernai pirmąjį festivalį papuošė tokios garsenybės kaip „Concerto Soave“ ir Maria Cristina Kiehr bei Leonardo García Alarcón, o šiemet senosios muzikos šventę pradės šio žanro elito atstovai – pučiamųjų instrumentų ansamblis „Les Cornets Noirs“ ir nuostabi dainininkė Nuria Rial XVII amžiaus italų sakralinės muzikos programa.

Kitas garbingas antrojo festivalio svečias – ansamblis „The Rare Fruits Council“ ir jame muzikuojantys pasaulinio garso atlikėjai Manfredo Kraemeris (barokinis smuikas, meno vadovas), Juanas Manuelis Quintana (viola da gamba) ir Luca Guglielmi (vargonai). Trio atliks vokiečių ankstyvojo baroko kamerinę muziką.

Festivalio rengėjai siekia kiekvienais metais įtraukti į programą ir vargonų muzikos rečitalį. Šiemet jį surengs Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas ansamblio „Canto Fiorito“ vargonininkas, Europos šalyse vertinamas vargonų ir klavesino virtuozas Davide'as Pozzi. Jis supažindins klausytojus su Romoje gyvenusių kompozitorių muzika.

Festivalio rengėjas senosios muzikos ansamblis „Canto Fiorito“ tęs savo misiją tyrinėti, atkurti ir populiarinti Lietuvos muzikinį bei kultūrinį palikimą. Specialiai festivaliui parengtoje programoje „Nuo Romos iki Vilniaus“ jis atskleis Romos polifoninės muzikos mokyklos įtaką LDK valdovų Vazų ir Sapiegų dvaro kultūrai.

Keturi II tarptautinio Kretingos senosios muzikos festivalio koncertai vyks 2018 m. rugpjūčio 16–19 d. 19 val. Įėjimas į visus koncertus nemokamas. Kviečiami visi, norintys atrasti iš praeities prikeltus senosios muzikos lobius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.