Rugpjūčio mėnuo Paliesiaus dvare – ispaniškos naktys ir estetikos malonumai

Rugpjūčio mėnuo Paliesiaus dvare suteiks malonumų ne tik garso, bet ir vaizdų gurmanams. Pirmojoje mėnesio pusėje išskirtiniai dailininkai bursis į kasmet rengiamą tapybos plenerą. Jeme turėsite galimybę gyvai stebėti originalių kūrinių virsmus, o rezultatais galėsite papuošti savo sienas. Mėnesio pabaigoje vasaros sezoną karūnuos garsiojo gitaristo Juano Manuelio Cañizareso pasirodymas. Nors bilietai į koncertą buvo sparčiai išparduoti, atlikėjas sutiko surengti papildomą naktinį koncertą. Nepraleiskite išskirtinės progos išgirsti pasaulinio lygio virtuozą, savo muzikoje įkūnijantį neapčiuopiamą ispaniškos nakties žavesį. Tai bus pirmas kartas, kai atlikėjas pasirodys Lietuvos krašte.

 Juanas Manuelis Cañizaresas 
 Juanas Manuelis Cañizaresas 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2018, 2:18 PM

Tapybos plenero uždarymo koncertas, rugpjūčio 11 d. 16.00 val.

Rugpjūčio 2–12 d. Paliesiaus dvare vyks pleneras, kasmet pritraukiantis ne vieną tapytoją, gyvenantį Lietuvoje bet ir užsienyje. Dešimt dienų menininkai gyvens ir tapys Paliesiaus dvare bei jo apylinkėse, o vienuoliktą plenero dieną papuoš puikių pianistų – Noros Ray ir Viktoro Paukštelio koncertas. Pasirodymo dieną bus atidaryta tapybos darbų paroda, kurioje visi norintys galės ne tik susipažinti ir pabendrauti su išskirtinio renginio dalyviais, bet ir įsigyti jų kūrinius.

Tapybos pleneras nesiriboja konkrečia tema, nes, anot vieno iš organizatorių ir dalyvių, pianisto bei tapytojo V.Paukštelio: „Nuo pat pradžios pagrindinė plenero idėja buvo suburti bendraminčius dailininkus nepaprastoje vietoje – Paliesiaus dvare ir suteikti jiems galimybę kuo geriau įsijausti į kūrybą. Mes manome, kad nereikia užduoti jokių temų, nes menininkas geriausiai kuria, kai atsipalaiduoja ir puikiai jaučiasi.“

Juanas Manuelis Cañizaresas, rugpjūčio 24 d. 21.00 val.

Juanas Manuelis Canizaresas yra pasaulinė muzikos žvaigždė, puikiai žinomas Ispanijoje, Japonijoje ir visoje Pietų Amerikoje. Gitaristas, gitaros profesorius, bei kompozitorius šią vasarą pirmą kartą atvykstą į Lietuvą. Muzikantas per savo muzikinę karjerą išleido šešis autorinius albumus. Tarp muzikantų, su kuriais jam teko bendradarbiauti, puikuojasi tokie vardai kaip roko muzikos legenda Peteris Gabrielis, gitaristas Al Di Meola, dirigentas seras Simonas Rattle’as, muzikantai Enrique Morente, Camarónas de la Isla, Serratas, Alejandro Sanzas, Mauricio Sotelo, Leo Brouweris, Johnas Paulas Jonesas, net dešimt metų Cañizaresas buvo artimas bendradarbis ir su pačiu Paco de Lucía. Per savo keturis dešimtmečius trunkančią karjerą jam ne kartą teko groti su pasaulinio garso orkestrais, tarp kurių yra „Berliner Philharmoniker“, „Staatskapelle“, „NHK Synphony Orchestra“, Birmingemo miesto simfoninis orkestras, „Orquesta y Coro Nacionales de España“, „Orquesta Sinfónica de Barcelona“ „Nacional de Catalunya“ ir daugybė kitų. Cañizaresui taip pat skirta daug prestižinių apdovanojimų: „Premio Nacional de Guitarra“ (1982 m.), „Premio de la Música“ (2008 m.) ir „Premio Flamenkas Hoy“ (2000, 2011, 2013 m.).

Kaip kompozitorius Canizaresas yra dirbęs su Ispanijos nacionaline baleto kompanija, kūręs garso takelius keliems kino filmams („La Lola se va los Puertos“ su Rocío Jurado ir Paco Rabaliu ir „La Jota“ su Carlosu Saura). Gitaristas taip pat dalyvavo daugiau kaip šimto albumų įrašuose, keturiolikoje iš jų kaip pagrindinis muzikantas. Tarp pastarųjų yra tokie darbai kaip pasaulinė flamenko koncerto premjera „Al-Andalus“ gitarai ir orkestrui, kuris buvo dedikuotas Paco de Lucíai atminti ir vyko Nacionalinėje Madrido filharmonijoje. Šį darbą užsakė Ispanijos nacionalinis orkestras ir choras (OCNE), kuriam vadovavo Josepas Ponsas. Pasak žymaus kompozitoriaus ir kritiko Tomáso Marco: „Šiuo darbu Juanas Manuelis Canizaresas užsitikrino ilgalaikį tikrą pasaulinį pripažinimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.