Tarptautinis ugnies festivalis „Pasaka“ – Paežerių dvare

Paežerių dvare vasario mėnesį vykęs ledo skulptūrų ir šviesų festivalis sulaukė didelio susidomėjimo, o dabar keičia formatą ir pristato tarptautinį karščiu alsuojantį ugnies festivalį „Pasaka“, vyksiantį rugpjūčio 25-26 dienomis.

Tie, kurie negali sulaukti tarptautinio festivalįio „Vilniaus fejerija“, gali užsukti į Paežerių dvarą.<br> T.Bauro nuotr.
Tie, kurie negali sulaukti tarptautinio festivalįio „Vilniaus fejerija“, gali užsukti į Paežerių dvarą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-06 14:05, atnaujinta 2018-08-06 14:57

Prisiminus praėjusį festivalį galima pasidžiaugti jo sėkme: dėl gražiausios ledo skulptūros titulo tris dienas varžėsi daugiau kaip 26 skulptoriai iš viso pasaulio ir 40 ledo tonų transformavo į 39 nuostabias skulptūras. Įspūdžiui sustiprinti, vakarėjant buvo pasitelkta specialieji šviesos efektai, privertę aikčioti dvaro svečius.

Dabar organizatoriai susiburia antram projektui ir rugpjūčio 25-26 dienomis ketina sukurti tikrą ugnies šou.  Festivalyje dalyvaus ir žiūrovus džiugins ugnies meistrai, atvykę iš įvairių pasaulio kampų, šventės gerą nuotaiką kurstys ir koncertiniai pasirodymai, o festivalio atmosferą sukurti padės 8 metrų aukščio degančios ugnies skulptūros bei pirotechnikos instaliacijos.

Nors festivalio organizatoriai Paulius Orlovas ir Mantas Linkevičius išlieka paslaptingi ir dar neatskleidžia visų renginio detalių, tačiau pažada nenuvilti svečių: „ Žmonės, atvykę pasigrožėti ugnies švente, turės galimybę ne tik susipažinti su šios srities niuansais, bet ir patys galės išbandyti įvairias pramogas,“.

Tarptautinis ugnies festivalis „Pasaka“ skirtas ne tik meno žinovams, siekiama įtraukti visus žmones į kultūros pažinimo bei kūrybos procesą, o Peažerių dvaras tam puiki terpė. Klasicistinių formų Paežerių dvaro rūmai vaizdingoje ežero pakrantėje, neretai turistų įvardijami kaip Suvalkijos perlas.

Iki šiol gan paslaptingais išlikę ir apie festivalį „Pasaką“ nedaugžodžiavę organizatoriai dabar patenkina žmonių smalsumą ir pristatydami renginio programą pabrėžia: „nuobodžiauti tikrai nebus kada!“

Rugpjūčio 25 – 26 dienomis Paežerių dvare festivalio vartai svečiams bus atidaromi jau nuo 10 valandos, o nuo pat 12 valandos prasidės įvairios pramogos bei įtraukiantys edukaciniai užsiėmimai. Oro sąlygoms leidus, festivalio svečių lauks siurprizas – skrydis oro balionu. „Renginiui ruošiamės labai atsakingai ir sudarydami programą stengėmės atsižvelgti į visų amžiaus grupių poreikius, tad sau patinkančių pramogų tikrai ras kiekvienas“ – džiaugiasi renginio organizatoriai Paulius Orlovas ir Mantas Linkevičius. 

Festivalio vakarinė programa prasidės su įspūdingais koncertais: rugpjūčio 25 dieną scenoje karaliaus visų pamiltas Saulės kliošas su pasakiško balso vokaliste Juste Starinskaite, o štai rugpjūčio 26 dieną svečiams nuobodžiauti neleis scenos grandas Egidijus Sipavičius.

Temstant prasidės užburiantys fakyrų pasirodymai. Ugnies meistrai, atvykę iš viso pasaulio demonstruos savo sugebėjimus pažaboti ugnį tiek individualiuose, tiek ir komandiniuose pasirodymuose, o šventę vainikuos galingų ugnies skulptūrų įžiebimas bei dangų nuspalvinantys fejerverkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?