Gitaros genijus Juanas Manuelis Canizaresas koncertavo Paliesiaus dvare

Apie Paliesiaus dvarą jau kurį laiką sklando gandai. Kalbama, kad šio dvaro koncertų salėje po specialiu gaubtu stovi rankų darbo fortepijonas, nuo kurio skambėjimo šiurpsta oda.

 Juanas Manuelis Canizaresas
 Juanas Manuelis Canizaresas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 11:40 AM

Dar teko girdėti, kad į šį kampelį renkasi garsiausi muzikos virtuozai iš viso pasaulio, nes čia esanti akustika yra aukso vertės. Be to, dvaro kepyklėlėje esą kepamos burnoje tirpstančios bandelės ir ruginė duona, o dvaro sodybą supanti gamta turinti gydomųjų galių.

Paliesiaus dvaras mena dar XVII amžiaus laikus, kai čia laiką leisdavo grafas Tyzenhauzas. Jei tik suprastume sienų kalbą, neabejotinai išgirstume įvairiausio pobūdžio istorijų apie praėjusius 400 metų.

Šiandien čia šeimininkauja gydytojas prof. dr. Julius Ptašekas, įpūtęs dvarui naują gyvybę. Vykstant restauravimo darbams, jis norėjo išlaikyti kuo daugiau autentikos. Tad apgriuvusioms arklidės sienoms išsaugoti buvo sukurta speciali stiklinė konstrukciją – gaubtas. Po juo ir atsirado ypatingą akustiką turinti koncertų salė „Pasaga“.

Praėjusį savaitgalį, rugpjūčio 24–25 d., Paliesiaus dvaro koncertų salę išbandė ispanų gitaristas, kompozitorius, pasaulinė muzikos žvaigždė Juanas Manuelis Canizaresas, specialiai į Lietuvą atvykęs iš saulėtojo Madrido.

Šis virtuozas gali pasigirti šešiais autoriniais albumais, gastrolėmis net 75 šalyse ir koncertais su pasaulinio garso orkestrais bei muzikantais. Bilietai į pasirodymą buvo kaipmat išgraibstyti, tad jis lietuvių publikai sugrojo net kelis kartus.

Šeštadienio popietę gitaros genijaus paklausyti susirinko Lietuvos meno ir kultūros žmonės, intelektualai, Ispanijos ambasados Lietuvoje atstovai ir kiti ispanų muzikos gerbėjai.

Prieš J.M. Canizareso pasirodymą ant scenos užlipęs tapytojas Viktoras Paukštelis papasakojo apie interviu su muzikantu, kai į klausimą „Kas, jei ne muzikantas, jūs būtumėte?“ gitaristas atsakė: „Astronautas.“

Toks pasakojimas prieš pat suskambant muzikai nori nenori scenoje atvėrė kosminę dimensiją ir klausytojui dovanojo nepaprastų išgyvenimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.