Dingusių kaimų legendos – iš marių dugno

Lietuviškoji Atlantida – Kauno marių dugne nuskendę kaimai – kasmet tradiciniame renginyje „Pėdos marių dugne“ primena savo žmonių istoriją. Šiemet šventė pristatė dar negirdėtų legendų, jas lydėjo ugnies misterija ir populiarių atlikėjų koncertas.

Samylų bendruomenė iš įvairių medžiagų sukūrė įspūdingo dydžio legendų personažus, gyventojai ir jų palikuonys dalijosi pasakojimais ir prisiminimais.<br>Kauno rajono bendruomenės nuotr.
Samylų bendruomenė iš įvairių medžiagų sukūrė įspūdingo dydžio legendų personažus, gyventojai ir jų palikuonys dalijosi pasakojimais ir prisiminimais.<br>Kauno rajono bendruomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2018, 4:14 PM

Prieš šešis dešimtmečius buvo pastatyta Kauno hidroelektrinė ir iš Nemuno slėnio iškelti 35 kaimai, taip pat juose esanti 721 sodyba. Nuo tada šių žmonių gyvenimas pasikeitė, tačiau liko dainos, pasakojimai, Nemuno slėnio istorijos ir papročiai.

Renginys Samyluose (Kauno r.) prasidėjo nuo dainų ir legendų, kurios pasakojo apie prieš 59 metus užtvindytus kaimus. Buvę įlankos gyventojai, jų palikuonys ir visi, kuriems įdomios mitologinės istorijos, kultūros paveldas, dalijosi pasakojimais ir prisiminimais.

Samylų bendruomenė iš įvairių medžiagų sukūrė įspūdingo dydžio legendų personažus, kuriuos iš marių dugno atvedė pagrindinis šventės personažas.

Samylų kultūros centro direktorė Jolanta Sidabrienė džiaugėsi, kad „Pėdos marių dugne“ tapo šio krašto išskirtinumo ženklu.

Organizatoriai kasmet iš vandens gelmių stengiasi ištraukti vis naują istoriją. Kultūros darbuotojų, Kauno marių regioninio parko ir vietos bendruomenės pastangomis ankstesnėse šventėse buvo atgaivinti Šiaudų ir Sielininkų kaimai, nugriaudėjo smagios vestuvės iš marių dugno. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.