LNOBT vadovas Jonas Sakalauskas pristatė būsimas teatro gastroles Rygoje

LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas antradienį viešėjo Rygoje, kur dalyvavo Latvijos nacionalinės operos ir baleto naujojo sezono atidarymo spaudos konferencijoje. Lietuvos ir Latvijos nacionalinių teatrų vadovai apsikeitė sutartimis dėl spalio pradžioje vyksiančių abipusių gastrolių.

J.Sakalauskas ir Z.Liepinšas.<br>LNOBT nuotr.
J.Sakalauskas ir Z.Liepinšas.<br>LNOBT nuotr.
J.Sakalauskas ir Z.Liepinšas.<br>LNOBT nuotr.
J.Sakalauskas ir Z.Liepinšas.<br>LNOBT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 12:15 PM

LNOBT Rygoje spalio 3–5 dienomis rodys Giuseppe‘s Verdi operą „Don Karlas“, Giedriaus Kuprevičiaus baletą  „Čiurlionis“ ir šiuolaikinio šokio spektaklį „Piaf“. Latviai į Vilnių spalio 5–7 dienomis atveš Charles‘o Gounod operą „Faustas“, Edvardo Griego baletą „Peras Giuntas“ ir Jurio Karlsono baletą vaikams „Karlsonas skrenda...“ 

Spaudos konferencijoje, į kurią suplūdo pusšimtis Latvijos žurnalistų, J. Sakalauskas padėkojo už suteiktą galimybę LNOBT spektaklius pristatyti kaimyninės šalies žiūrovams. Lietuvos teatro vadovas pabrėžė, kad publikai, įpratusiai prie tradicinių kostiuminių „Don Karlo“ pastatymų, režisieriaus Güntherio Krämerio traktuotė LNOBT spektaklyje pasirodys netikėta, galbūt net šokiruojanti, tačiau tikrai verta dėmesio, juolab puikia akustika pasižyminčioje Rygos salėje ir solistų balsai turėtų suskambėti puikiai. 

G. Kuprevičiaus baletas, kuriame panaudotos M. K. Čiurlionio muzikos kūrinių parafrazės,  pristatys kaimynams genialaus lietuvių menininko asmenybę, o garsaus italų choreografo Mauro Bigonzetti modernaus šokio spektaklis primins prancūzų šansono karalienės Édith Piaf dainas ir jos išgyventas meilės dramas. 

J. Sakalauskas priminė, kad Latvijos teatrui vadovaujantis kompozitorius Zigmaras Liepinšas savo kūryba yra žinomas Lietuvos publikai žmogus: „Jo sukurta opera-melodrama „Paryžiaus katedra“ Lietuvoje rodoma jau 14 metų, ir kaip buvęs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas galiu paliudyti, kad pastatymas vis dar neprarado publikos susidomėjimo“. 

„Nekantriai laukiame latvių artistų pasirodymo Vilniuje, tikime, kad jūs taip pat nepraleisite progos po ilgos pertraukos išvysti mūsų spektaklių Latvijos nacionalinėje operoje. Viliamės, kad šis, Baltijos valstybių nepriklausomybės 100-mečiui skirtas apsikeitimas spektakliais nebus paskutinis, o kitos progos kaimyninių šalių operos teatrų bendradarbiavimui nereikės laukti ištisus du dešimtmečius“, – akcentavo J. Sakalauskas.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.