Naujajame „Bilietų nėra“ sezone – audio serialas

Kūrybinė komanda „Bilietų nėra“ naująjį audio teatro sezoną pradeda premjera. Rugsėjo 18 d. 18 val. Vilniaus universiteto radijo Start FM eteryje nuskambės pirmoji audio serialo „Šiaurės miestelis“ serija.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-12 11:35

Tai serialas apie jaunus žmones, gyvenančius čia ir dabar. Draugai atsikrausto į naują butą Vilniaus miegamajame rajone. Čia gyvena, linksminasi, myli, nekenčia, sprendžia problemas ir susiduria su kasdien kiekvienam iškylančiais klausimais – ką veikti, kaip gyventi, kur dingo karštas vanduo ir kodėl vis dar neskambina Monika? 

„Mūsų serialas neliteratūriškas ir labai dinamiškas. Perskaičius scenarijų buvo matyti, kad jis turi lengvumo. Nėra dramatiško sureikšminimo, kas dažnai yra daroma radijo teatre, – sakė serialo montažo režisierius Ričardas Matačius. – Kurdamas bandau įsivaizduoti, ką žiūrovas mato girdėdamas. Man buvo svarbūs nutylėjimai, pauzės – jais norisi duoti laiko įsivaizduoti, kas vyksta, ką veikėjai daro.“  

Pasak režisieriaus, radijo spektakliuose jam nuolat trūkdavo veiksmo erdvės, tad jį labai įkvėpė viename radijo teatro festivalių girdėtas airių spektaklis, kuris buvo kuriamas tikrose lokacijose užfiksuojant atliekamą realų veiksmą. „Man labai įdomu žaisti su erdvėmis. Ir nors šį kartą neturėjome galimybės dirbti realiose erdvėse, stengiamės, kad klausytojas suprastų, jog personažai juda. Didelė veiksmo dalis vyksta bute, tad stengiamės, kad būtų galima suprasti, jog vienas veikėjas yra vonioje, o kitas – koridoriuje.  Nenoriu suteikti įspūdžio, kad aktorius tiesiog yra studijoje ir kuria personažą sėdėdamas prie mikrofono“,  – sakė R. Matačius.

„Šiaurės miestelio“ scenarijų kūrė dramaturgės Birutė Kapustinskaitė ir Teklė Kavtaradzė. Tai  pirmas kartas, kai „Bilietų nėra“ komanda turėjo galimybę dirbti su originaliu tekstu – iki šiol visų spektaklių literatūriniu pagrindu tapdavo jau gerai žinomi prozos, poezijos bei dramos kūriniai. Kita naujovė – kuriama projekto tinklalaidė, kur visi nespėję išgirsti transliacijos per radiją turės galimybę pasiekti serialo įrašus. 

„Vos tik gimė mintis kurti audio serialą, iškart apsibrėžėme, jog mūsų auditorija – jauni žmonės. Tai padiktavo ne tik kai kuriuos turinio niuansus, bet ir serialo trukmę bei sukūrė tinklalaidės poreikį, – sakė „Bilietų nėra“ prodiuserė Rasa Kregždaitė. – Mes suprantame, jog audio teatrui vėl reikia atrasti savo klausytoją, tad stengiamės sukurti kultūros produktą, kuris bus ne tik įdomus, bet ir patogus vartoti.“

„Šiaurės miestelio“ scenarijaus autorės – T. Kavtaradzė ir B. Kapustinskaitė. Montažo režisierius R. Matačius, įrašų režisierius – Paulius Markevičius. Montažo garso režisierius Raimundas Paulauskas, įrašų garso režisierė – Iveta Macevičiūtė. Garso takelį kūrė „Golden Parazyth“. Prodiuserė – R. Kregždaitė. Seriale vaidmenis kuria Severina Špakovska, Šarūnas Zenkevičius, Laurynas Jurgelis, Jurgis Marčėnas, Kirilas Glušajevas, Milda Noreikaitė, Martynas Vaidotas, Indrė Pivoraitė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.