Kauno lėlių teatras ragina vaikus nepamiršti pakelti akių į žvaigždes

Šeštadienio vidurdienį Kauno valstybiniame lėlių teatre įvyko pirmoji naujojo sezono premjera. Mažojoje teatro salėje žiūrovai išvydo spektaklį „Alio alio, Žeme!“ pagal Vytauto V. Landsbergio kūrinį „Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes“. Dar keli tokie premjeriniai spektakliai numatyti spalio mėnesį. 

Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Spektaklio scena.<br>Teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-09-22 14:24

Pasak Kauno lėlių teatro atstovės Kristinos Baguckaitės, naujo spektaklio režisierė – Klaipėdos universiteto Lėlių ir objektų teatro vaidybos ir režisūros studijų absolventė Gintarė Damanskytė. 2015-aisiais už teatrinę instaliaciją „Meile, don't stop“ (drauge su lėlių teatro trupe „459“) ši kūrėja buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“. 

„Alio, alio, Žeme!“ spektaklio scenografiją bei lėles sukūrė taip pat Klaipėdos universiteto Teatro režisūros ir Bornmuto (Anglija) menų universiteto animacijos specialybės absolventė Birutė Sodeikaitė. 

Jaunųjų kūrėjų tandemui tai – pirmasis pastatymas, skirtas vaikų auditorijai. Spektaklyje vaidina Kauno lėlių teatro aktoriai – Jolita Ross, Laima Strazdauskienė ir Mindaugas Černiauskas. 

Premjeros žiūrovai išvydo kosminę istoriją apie dviejų bičiulių – Arkliuko ir Varliuko kelionę po visatos platybes, pažintį su Žemės palydovu Mėnuliu, aplink Saulę skriejančiomis planetomis bei jų valdovais – istorijų rašytoju Merkurijumi, švelnia ir globėjiška, bet padus svilinančia Venera, karinguoju Marsu, didinguoju Jupiteriu, laiko sergėtoju Saturnu, keistuoliu išradėju Uranu, vandeninguoju Neptūnu, kosminiu virėju Plutonu ir apie sugrįžimą į pačią gražiausią, brangiausią planetą – Žemę. 

Pasak režisierės G. Damanskytės, pastatyme siekiama ne perduoti kuo daugiau informacijos apie kosmosą, bet sužadinti vaikų smalsumą, paskatinti po spektaklio paklausinėti apie planetas savo tėvų, pasidomėti jomis drauge. „Mano tikslas – atverti vaikui pasaulį, kuriame kokia nors detalė patrauktų jo dėmesį, išliktų atmintyje, paskatintų apmąstymams, o ne paversti spektaklį pamokos tęsiniu“, – mintimis dalinosi jaunoji kūrėja. 

„Šiuo spektakliu aš ir noriu palinkėti nepamiršti pakelti akių į žvaigždes. Žemėje labai gera, bet pasaulis yra labai didelis, įvairus. Linkiu atsiverti, neužsibūti savo mažuose pasaulėliuose, problemose, nesusireikšminti ir daugiau žiūrėti į dangų“, – žiūrovams linki pastatymo režisierė G. Damanskytė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.