Apie italų mafiją – baroko kalba

Baroko muzika, autentiški instrumentai, šokis ir interaktyvus teatras, nukeliantis į italų mafijos šeimos namus, – tai telpa spektaklyje „Basso Ostinato“, kuris spalio 1-ąją bus parodytas Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Senosios muzikos atlikėjai linksmai papasakos apie mūsų dienų aktualijas.
Senosios muzikos atlikėjai linksmai papasakos apie mūsų dienų aktualijas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 9:45 AM, atnaujinta Sep 29, 2018, 10:09 AM

Senosios muzikos profesionalai Rūta Vosyliūtė, Nerijus Masevičius ir Darius Stabinskas su tarptautine atlikėjų kūrybine grupe iš Rumunijos, Meksikos bei Latvijos, baroko šokio choreografe Jūrate Širvyte-Rukštele ir Europoje žinomu ispanų režisieriumi, aktoriumi Adrianu Schvarzsteinu kviečia baroko muziką ir judesį pamėgti per intriguojantį spektaklio siužetą, kupiną itališko charakterio, pietietiškos meilės, detektyvo elementų ir humoro.

Iki šiol tik kartą istoriniuose Sapiegų rūmuose rodyto spektaklio žiūrovai turės galimybę išgirsti išskirtinius instrumentus, kuriais Lietuvoje grojama itin retai: viola da gambą, išilginę fleitą, gotikinę arfą, baroko gitarą, teorbą, klavesiną.

Anot režisieriaus ir aktoriaus A.Schvarzsteino, nors „Basso Ostinato“ istorijų pasakojimui pasitelkia senąsias muzikos ir teatro formas, jo kūrėjai vis dėlto kalba šių laikų žiūrovui nepamiršdami šiandienos aktualijų.

„Tik baroko teatro ir muzikos universalumas mums gali pasiūlyti tokius jausmus su dramaturgija, kuri aktorių paverčia ne tik interpretuotoju, bet ir gyvu kūrybiniu elementu, nenustojamai kuriančiu ryšį tarp spektaklio ir auditorijos“, – apie spektaklį pasakojo režisierius.

Anot vienos spektaklio autorių ir atlikėjų J.Širvytės-Rukštelės, šis projektas parodo, kad senoji muzika ir šokis yra puikiausia stilistinė priemonė, kuri išeina iš chronologinio rėmo ir yra tokia pat moderni ir kalbanti nūdienos žiūrovui.

Rengėjai žiūrovus kviečia nusiteikti netikėtam nuotykiui, tačiau neišsigąsti – interaktyvaus teatro meistras A.Schvarzsteinas, Lietuvoje pristatęs ne vieną darbą, auditoriją valdo subtiliu humoru ir viską pasakančiu žvilgsniu, žiūrovą nejučia apsupdamas baroko epochos istorine tikrove.

„Basso Ostinato“. Spalio 1 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčia,Vilnius.

Spektaklį pamatys ir kitų Lietuvos miestų publika. Šeštadienį spektaklio kūrėjai viešės Pakruojo dvare, rugsėjo 30 dieną keliaus į Tarptautinį Šiaurės Lietuvos muzikos festivalį „Biržai 2018“, kur pasirodys istorinėje Biržų pilyje. Gastroles užbaigs pasirodymas Mažeikių rajone, Ukrinų kultūros centre, spalio 3-iąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.