„Future Symphony“ – naujoji simfoninė muzika Vilniuje

Jau spalio 7 dieną Vilnius taps naujosios simfoninės muzikos centru – šiemet pirmą kartą vyksta tarptautinis simfoninės muzikos kompozicijų konkursas „Future Symphony“.

Vilniuje šiemet pirmą kartą surengtas tarptautinis simfoninės muzikos kompozicijų konkursas „Future Symphony“. 
Vilniuje šiemet pirmą kartą surengtas tarptautinis simfoninės muzikos kompozicijų konkursas „Future Symphony“. 
Vilniuje šiemet pirmą kartą surengtas tarptautinis simfoninės muzikos kompozicijų konkursas „Future Symphony“. 
Vilniuje šiemet pirmą kartą surengtas tarptautinis simfoninės muzikos kompozicijų konkursas „Future Symphony“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 1:33 PM

Pirmą kartą rengiamas konkursas sulaukė neįtikėtinai plataus susidomėjimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Dalyviai atvyko net iš 11 pasaulio šalių: Lietuvos, Estijos, JAV, Kanados, Taivano, Kinijos, Australijos, Prancūzijos, Gruzijos, Didžiosios Britanijos ir Pietų Korėjos.

Per konkursą buvo atrinkti septyni ryškiausi kūriniai, kuriuos bus galima išgirsti spalio 7 dieną Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, finaliniame konkurso koncerte. Geriausias konkursui pateiktas kompozicijas atliks specialiai šiam renginiui suburtas orkestras, vadovaujamas jaunojo lietuvių dirigento Adomo Morkūno-Budrio.

Konkurso komisiją sudaro garsūs muzikos profesionalai: žiuri pirmininkas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos dėstytojas, Japonijoje vykstančio konkurso „Toru Takemitsu“ trečios vietos laimėtojas Marius Baranauskas, tarptautinėje erdvėje žinomas kompozitorius, pianistas, Jeruzalės muzikos ir šokio akademijos dėstytojas Ayalas Adleris, muzikologė, muzikos žurnalistė, radijo laidų ir renginių vedėja Rasa Murauskaitė, Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Modestas Barkauskas bei vienas žymiausių šiandienos Lietuvos kompozitorių, ansamblio NIKO įkūrėjas ir meno vadovas Gediminas Gelgotas.

„Future Symphony“ konkursas ne tik populiarina šiuolaikinę Lietuvos ir užsienio jaunųjų kompozitorių kūrybą, bet ir yra kūrybinės dirbtuvės: dirbdami su simfoniniu orkestru ir išgirsdami jo atliekamas savo kompozicijas jaunieji kūrėjai turi galimybę tobulinti komponavimo įgūdžius, susipažinti su kitų šalių kolegomis. Taip skatinamos tolesnės tarptautinės iniciatyvos.

Šios idėjos iniciatoriai – Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos abiturientai Danielius Tuita, Adomas Morkūnas-Budrys, Džiugas Sabonis ir Džiugas Daugirda. Nors jaunieji muzikantai netikėjo, kad prieš metus kilusią idėją pavyks taip greitai įgyvendinti, šiemet jie džiaugiasi galėdami pristatyti tarptautinį projektą, skatinantį visuomenės susidomėjimą šiuolaikine simfonine muzika ir buriantį naujo požiūrio publiką.

Tarptautinio konkurso „Future Symphony“ finalinis koncertas. Spalio 7 d. 17 val. Šv.Kotrynos bažnyčia, Vilnius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.