Mecenavimo tarybos nariai padės atrinkti pirmuosius mecenatus

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė Mecenavimo tarybą, Vyriausybei ir savivaldybių taryboms padėsiančią atrinkti nacionalinius ir savivaldybių mecenatus. Vyriausybė yra patvirtinusi institucinę šios tarybos sudėtį.

Liana Ruokytė-Jonsson.
Liana Ruokytė-Jonsson.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 2:28 PM

Mecenavimo tarybos nariais paskirti: kultūros viceministras Gytis Andrulionis, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentė Laura Blaževičiūtė, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktorius Vydas Dolinskas, Savivaldybių asociacijos patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus, Lietuvos mokslo tarybos narė Giedrė Mickūnaitė, Pramonininkų konfederacijos viceprezidentė Evalda Šiškauskienė, Lietuvos kultūros tarybos narių susirinkimo narys Dainius Vaitiekūnas, Švietimo ir mokslo ministerijos Mokymosi visą gyvenimą departamento patarėjas Rolandas Zuoza.

Mecenavimo tarybos nariai vertins projektų atitiktį Mecenavimo įstatyme numatytiems mecenuojamų projektų kriterijams ir esminėms sąlygoms. Įstatymas nustato, kad nacionalinio mecenato vardas gali būti suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip vieno milijono eurų dydžio paramą mecenuojamam projektui (projektams) įgyvendinti valstybės arba daugiau negu vienos savivaldybės lygmeniu. Savivaldybės, kurioje nuolatinių gyventojų yra 25 tūkst. ar mažiau, mecenato vardas gali būti suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip 150 tūkst. eurų dydžio paramą mecenuojamam projektui (projektams) įgyvendinti savivaldybės lygmeniu. Savivaldybės, kurioje nuolatinių gyventojų yra daugiau kaip 25 tūkst., arba savivaldybės, kuriai suteiktas Lietuvos Respublikos kurorto statusas, mecenato vardas suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip 250 tūkst. eurų dydžio paramą mecenuojamam projektui (projektams) įgyvendinti savivaldybės lygmeniu.

Įteisinus mecenato statusą, siekiama formuoti mecenavimo kultūrą, skatinti privačias iniciatyvas kultūros ir meno plėtrai, sudaryti palankias sąlygas remti visuomenei svarbius kultūros, meno, kitų sričių projektus. Mecenatai galės naudotis visomis mokestinėmis lengvatomis, kuriomis naudojasi ir labdaros bei paramos davėjai.

Numatyta, kad nacionalinio mecenato ženklus iškilmingoje aplinkoje įteiks Ministras Pirmininkas ar jo įgaliotas ministras sausio 25-ąją – Vilniaus pagarsinimo (Gedimino laiškų) dieną. Savivaldybės mecenato ženklus įteiks meras savivaldybės tarybos parinktą atmintiną dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.