Sostinėje – karališkas britų smuikininkės Lizzie Ball koncertas su „Mikroorkéstra“

Didžiosios Britanijos žvaigždė Lizzie Ball, kuri yra ne tik profesionali smuikininkė, bet ir puiki vokalistė, pirmą kartą su Lietuvos publika susitiko 2015-aisiais. Tąsyk Vilniaus paveikslų galerijoje drauge su Jurgiu Didžiuliu ir Martynu Levickiu surengė koncertą „Pasiklydę Lotynų kvartale“. Multitalentinga, aistringa ir romantiška Lizzie pajuto ypatingą ryšį su lietuviais. Netrukus ji sugrįš į Vilnių ir surengs karališką koncertą. Lapkričio 12 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje L. Ball kartu su Vilniaus miesto ansambliu „Mikroorkéstra“ pristatys programą „Pilys ir legendos, karaliai ir karalienės“.

Lizzie Ball koncertuos Vilniuje.<br>Rengėjų nuotr.
Lizzie Ball koncertuos Vilniuje.<br>Rengėjų nuotr.
Lizzie Ball koncertuos Vilniuje.<br>Rengėjų nuotr.
Lizzie Ball koncertuos Vilniuje.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-18 12:28

Ko galima laukti, kai originaliais ir kūrybingais sceniniais sprendimais stebinantis Vilniaus miesto ansamblis „Mikroorkéstra“ sujungia pajėgas su charizmatiškąja Lizzie Ball? Neabejotinai – meistriškai atliktos ir novatoriškai pateiktos klasikinės programos.

Vilniečiams bus pristatytas ypač stiprus britų klasikinės muzikos repertuaras: didingi, legendiniai Williamo Waltono, Vaughano Williamso, Gustavo Holsto ir Edwardo Elgaro kūriniai. Šv. Kotrynos bažnyčios skliautai prisipildys styginių instrumentų skleidžiamos magijos. Tai bus išskirtinė muzikinė kelionė į karalių ir legendų kraštą.

O ypač intriguoja tai, kad pati Lizzie – sutiks visi, bent kartą ją girdėję gyvai – neturi nieko bendra su tipiniu klasikinės muzikos atlikėjos portretu. Jos talentas skleidėsi Londono Soho kvartalo džiazo klubuose, o vėliau karjera atvedė į didžiausias pasaulio sales, kuriose britė koncertavo su tokiomis žvaigždėmis, kaip Jeffas Beckas, Brianas Wilsonas, Judith Owen ir Bryanas Ferry. 8 metus ji buvo skandalingojo Nigelo Kennedy orkestro koncertmeistere. Lizzie atliekama muzika skamba BBC filmuose, prieš ją skrybėlę kelia „Grammy“ nominantai ir svarbiausių klasikinės muzikos festivalių organizatoriai, ją liaupsina kritikai.

Iš Šiaurės Anglijos kilusi menininkė nuostabiai valdo džiazo standartus, drąsiai interpretuoja klasikinius žanrus bei mielai atlieka world ir folk muziką. L. Ball gebėjimai varijuoti įvairiais stiliais, laisvės pojūtis ir absoliutus atsidavimas scenoje virsta unikaliu reiškiniu, priverčiančiu auditoriją ne tik klausytis, mėgautis, bet ir judėti drauge su žaviąja Lizzie.

Koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje metu Lizzie Ball ketina atlikti ir vieną ypatingą vokalinį kūrinį. Beje, pastarąjį kartą su Lizzie scenoje pasirodęs akordeonistas Martynas Levickis, smuikininkę gerai pažįstantis dar iš Londono laikų, visų maloniai nuostabai ir pats uždainavo. Šįkart M. Levickis taip pat trumpam pakils ant scenos, tačiau ne kaip atlikėjas, o kaip dirigentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.