Choro „Vilnius“ balsai skambėjo W. A. Mozarto gimtinėje

Spalio 19-24 dienomis profesionalus choras „Vilnius“ vyko į koncertinę kelionę po Austriją. Atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirta programa buvo pristatoma žymiajame Zalcburgo Mocarteume, Hartbergo bažnyčioje ir Vaico salėje. Choro „Vilnius“ pasirodymai sulaukė ne tik galingų publikos aplodismentų, bet ir teigiamų Austrijos kritikų vertinimų.

 Choras „Vilnius“ Hartberge.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Choras „Vilnius“ Hartberge.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Choras „Vilnius“ Hartberge.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Choras „Vilnius“ Hartberge.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Choras „Vilnius“ Vaice.<br> Kelionių albumo nuotr.
 Choras „Vilnius“ Vaice.<br> Kelionių albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-30 09:05

Vyriausiojo choro „Vilnius“ dirigento Artūro Dambrausko teigimu, visa kelionė praėjo itin sklandžiai, su didžiausiu džiaugsmu ir neišdildomais įspūdžiais. Koncertai vyko pilnutėlėse salėse, o juos visus palydėdavo galingos ovacijos. Labiausiai įsimintinas pasirodymas buvo viename garsiausių muzikos universitetų pasaulyje Zalcburgo Mocarteume, į jį patekti pakankamai sunku, todėl galimybė koncertuoti tokios svarbos vietoje kelia nemenką pasididžiavimą.

Minėtas Zalcburgo pasirodymas pritraukė ne tik chorinės muzikos mylėtojus, tačiau ir meno kritikus. Viena jų itin palankiai atsiliepė apie chorą „Vilnius“ sakydama, jog šis choras atitinka geriausių Zalcburge vykstančių koncertų lygį. Lietuvių balsai buvo įvertinti ne tik austrų auditorijos, bet ir profesionalų.

„Labai nustebino klausytojų mentalitetas ir aukšto lygio muzikos suvokimas. Nors mes didžiąja dalimi atlikome tik lietuvišką muziką, matėsi, kaip suskambant sudėtingiausioms kūrinio dalims publika tiesiog atsistodavo ant pirštų galiukų. Viena koncerto klausytoja sakė, kad mes ant kojų pastatėme visą Austriją. Tai buvo ypatingas įvertinimas.

Visų miestų ir miestelių, kuriuose vyko koncertai, pirmosiose eilėse sėdėjo merai, taip pat lankėsi Lietuvos ambasados Austrijos Respublikoje Ministras patarėjas (laikinasis reikalų patikėtinis) Mindaugas Rukštelė, garbės konsulas Erichas Wagneris (Erich Wagner) ir daugelis kitų“, – teigia choro „Vilnius“ vadovas Vladas Bagdonas.

Vienas iš koncertų organizatorių dr. Johanesas Steinwenderis (Johasness Steinwender) portalui „Meinbezirk“ sakė: „Mes norime dalintis geriausiomis Austrijos kultūros dalimis su Lietuva ir norėtumėme, kad Lietuva pristatytų savąsias Austrijai“.

Minėtasis portalas savo straipsnyje apie choro „Vilnius“ pasirodymus taip pat rašė, jog pasisekimas buvo akivaizdus „perpildytose salėse publika žavėjosi ir atsistojusi plojo Lietuvos menininkams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.