Garsus kaunietis fotomenininkas apdovanotas už viso gyvenimo kūrybą

Baigiantis 2018-iesiems, Kauno meno kūrėjų asociacija skyrė premiją už gyvenimo kūrybos nuopelnus fotomenininkui R.Rakauskui (g. 1941 m.). Tai vienas svarbiausių kūrėjų, įtvirtinusių Lietuvos fotografijos mokyklos tradiciją. R.Rakausko sukurti vaizdai poetiškai ir giliai pasakoja apie fotografo akimis pamatytą Lietuvą.

 R.Rakauskas.<br> ELTA nuotr.
 R.Rakauskas.<br> ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2018, 12:44 PM

Menininko įvairialypis fotografinis palikimas aprėpia tiek Vilniaus ir Kauno gatvių kasdienio gyvenimo akimirkas, tiek poetišką, autoriaus sąmoningai virš realybės pakylėtą kaimo žmonių pavasario kasdienybę, fiksuojamą jų kiemuose bei laukuose. 

Vertintojų nuomone, R. Rakausko architektūros bei gamtos fotografijos liudija autoriaus sugebėjimą pajusti ir vizualiai suvokti fotografuojamą objektą. Jo vaizduose juntamas jautrumas ir lyrizmas, kuriuo fotografas vadovavosi, net ir sulaukęs kritikos. Šis jo bruožas galiausiai tapo išskirtiniu ne tik to meto fotografijos kontekste, bet ir Lietuvos fotografijos istorijoje.

R.Rakauskas kone keturiasdešimt metų dirbo žurnale „Nemunas“, kuris sovietmečiu garsėjo kaip nepriklausomas, laisvą mintį skleidžiantis leidinys. Fotomenininkas – daugelio tarptautinių parodų autorius ar dalyvis, iki šiol pelnęs ne vieną reikšmingą apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.