Berlyno kino festivalio pagrindinėje programoje – 23 juostos iš 25 pasaulio šalių

69-ojo Berlyno tarptautinio kino festivalio programoje bus parodytos juostos iš 25 pasaulio šalių, tarp jų – Yimou Zhango, Adamo McKay ir kitų kino kūrėjų darbai.

Berlyno kino festivalio laureatams teikiami Auksiniai ir Sidabriniai lokiai.
Berlyno kino festivalio laureatams teikiami Auksiniai ir Sidabriniai lokiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 10:54 AM

„Į 69-osios Berlinalės programą įtraukti 23 filmai. Prie jų kūromo prisidėjo 25 šalys. 20 filmų festivalyje bus rodomi pirmą kartą“, – sakoma konkurso rengėjų pranešime.

„Pagrindinėje konkursinėje programoje dalyvauja septynių režisierių moterų filmai“, – nurodoma jame.

Į programą įtraukti prancūzų klasiko Andre Techine juosta „L'adieu a la nuit“ (Farewell to the Night) su Catherine Deneuve, A.McKay komedija „Vice“, kinų režisieriaus Y.Zhango darbas „One Second“ ir kiti filmai.

Anksčiau buvo skelbta, kad konkurse taip pat dalyvaus Agnieszka Holland su filmu „Mr.Jones“, kuriame vaidina Edwardas Nortonas, Vanessa Kirby ir Peteris Sarsgaardas, režisierės Isabel Coixet  juosta „Elisa y Marcela“, Yuvalio Adlero filmas „The Operative“ su Diane Kruger ir Martinu Freemanu, taip pat Hansas Petteris Molandas su darbu „Our Steling Horses“, kuriame vaidina Stellanas Skarsgardas.

Festivalyje taip pat bus parodytas prancūzų kino meistrės ir garsios fotografės Agnes Varda dokumentinis filmas „Varda by Agnes“, prancūzo Francois Ozono ir vokiečių režisieriaus Fatiho Akino filmai.

Kino šventę atidarys danų režisierės Lone Scherfig juosta „The Kindness of Strangers“.

2019-ųjų metų Berlyno kino festivalis vyks vasario 7–17 dienomis. Festivalio žiuri vadovaus „Oskaro“ laureatė ir viena garsiausių Prancūzijos aktorių Juliette Binoche.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.