Tarp vasario įžymybių Paliesiaus dvare gros ir sensacingas pianistas

Palengva dienomis šviesėjant, vasarį kviečiame melomanus atsigaivinti šiltais ir jaukiais garsais. Šį mėnesį Paliesiaus dvare koncertai išties įvairūs ir išskirtiniai.

 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras žiemą.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 6:06 PM, atnaujinta Jan 29, 2019, 6:08 PM

Vasaris bus kupinas talentingų ir net gi Lietuvoje pirmą kartą besilankančių muzikantų. Švęsime Lietuvos nepriklausomybės dieną su kameriniu orkestru „Cantus“, mėgausimės jaunatviškos dvasios kupinu džiazu su Mindaugo Stumbro kvartetu, bei turėsime didžiulę garbę išgirsti pasaulinio garso orkestrą „Kremerata Baltica“ kartu su smuikininku Gidonu Kremeriu priešaky bei vienu žymiausių pasaulyje jaunos kartos pianistu – Lucasu Debargue.

Šventinis vasario 16-osios koncertas prasidės 16 val.

Vasario 16-oji sujungs tautiečius ypatinga idėja. Šią svarbią dieną praleisti kartu Paliesiaus dvare kviečia kamerinis orkestras „Cantus“ su vadovu Ričardu Sviackevičiumi priešakyje.

Jau 13-ką metų gyvuojantis orkestras propaguoja klasikinę ir kamerinio lengvojo žanro muziką, aktyviai dalyvauja koncertinėje veikloje bei tarptautiniuose projektuose. Kolektyvas įvairias koncertines programas yra pristatęs ne tik prestižinėse Lietuvos koncertų salėse, bet ir Lenkijoje, Latvijoje, Baltarusijoje.

Jis dažnai koncertuoja su įvairiais Lietuvos solistais (Julija Stupnianek – Kalėdiene, Ilona Pliavgo, Gabriele Vasiliauskaite, Natalija Katiliene, Jonu Filmanavičiumi, Agne Stančikaite ir kt.). Šis kartas - taip pat ne išimtis. Orkestras pasirodys su operos soliste Julija Stupnianek-Kalėdiene.

Mindaugo Stumbro džiazo kvartetas Paliesiaus dvare koncertuos vasario 17 d., 14 val.

Tai šiuolaikinis, jaunatve trykštantis džiazas, skinantis laurus pasaulyje ir verčiantis didžiuotis Lietuvos jaunąja karta, ne tik neatsiliekančia nuo senosios, bet daugeliu atvejų ją pranokstančia.

Džiazo gitaristas M.Stumbras gyvena, kuria ir studijuoja Glazge, Škotijoje. Jis atlieka tiek džiazą, tiek improvizacinę muziką. Lietuvoje M.Stumbras žinomas kaip grupės „Brave Noises“ narys. 2015-aisiais ši grupė nuskynė laurus konkurse „Vilnius Jazz Young Power“, o pernai išleido puikų, teigiamai kritikų įvertintą debiutinį albumą „Between the Dreams“.

Tačiau šio muzikanto veiklos barai kur kas platesni. 2016 m. jis nugalėjo konkurse „Gitarų šėlsmas“, aktyviai koncertuoja su skirtingais muzikantais bei kolektyvais visame pasaulyje.

M.Stumbrą galima išgirsti improvizuojantį su perkusininku Daliumi Naujokaičiu bei gitaristu Pauliumi Vašku, talkinantį Danijoje išgarsėjusiam saksofonininkui Tadui Pasaravičiui bei kontrabosininkui iš Danijos Kennethui Dahlui Knudsenui ar netgi tokioms daugeliui gerai pažįstamomis asmenybėms kaip JAV perkusininkas Kenny Wollesenas bei škotų saksofonininkas Tommy Smithas.

Koncerto metu skambės albumo „Our Kingdom“ kūriniai bei naujesnės kompozicijos, bus galima įsigyti šį albumą. „Norėjau įamžinti muziką džiazo pavidalu, bet taip, kad ji būtų prieinama ir paprasto klausytojo ausiai“, - kalbėjo apie  „Our Kingdom“ muzikos autorius.

Vasario 25 d., 19.30 val. Paliesiaus dvare pasirodys nepaprasti svečiai. Jų vardai kalba patys už save! Gidonas Kremeris ir jo vadovaujamas kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“ pristatys vieną žymiausių jaunosios kartos pianistų Lucasą Debargue, lyginamą su legendiniu  Glennu Gouldu.

„Nuo tų laikų, kai Glennas Gouldas atvyko į Maskvą, arba, kai Van Cliburnas iškovojo pergalę P.Čaikovskio konkurse Maskvoje, dar niekam nepavyko sukelti tokio perversmo muzikos pasaulyje, kokį sukėlė prancūzas Lucasas Debargue“, – rašo muzikos kritikas Olivier Bellamy „Le Huffington Post“.

Muzikos pasaulį sukrėtė ir vienas garsiausių smuikininkų G.Kremeris, 1997-aisiais Lokenhauzo fetsivalyje Austrijoje pristatęs savo suburtą orkestrą „Kremerata Baltica“, tapusį vienu geriausių pasaulio kamerinių orkestrų. 

Jau pirmo koncerto metu šis kolektyvas pavergė auditoriją spinduliuojamu džiaugsmu, neregėta gyvybe ir įvairove. Šios savybės išliko esminės, ansambliui žengiant į savo dvidešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.