Juozas Erlickas Kaune – laisvės šauklys

Trečiadienio vakare Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks „ATM kompanijos“ rengiamas rašytojo ir dainų autoriaus bei atlikėjo Juozo Erlicko kūrybos vakaras-koncertas „Laisvoji programa“.

 Juozas Erlickas.<br> P.Mantauto nuotr.
 Juozas Erlickas.<br> P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-30 14:12, atnaujinta 2019-01-30 14:18

„Gyvenam stiprėjančio Draudos spaudimo laikais. Bet Juozas visados priešinosi prievartai. Todėl ir ši programa – laisvoji. Norim – slenkam į koncertą. O nenorim – namie sėdim. Aprangos stilius – laisvas. Vyrams nebūtini juodi kostiumai, o moterims nereikia suknelių. Darbiečiai gali būt su kombinezonais, o valstiečiai – su šakėm.

Salėj elgiamės irgi laisvai. Kalbam su telefonu ar su kaimynu... Juozas juk scenoj irgi kalbės. Vienam mat galima, o kitiems – ne? Aišku, per koncertą galima dainuot. Tik jokių „O dabar visi kartu!“ Kiekvienas dainuoja, kas jam patinka“, – taip šmaikščiai kviečiami žiūrovai į koncertą.

O jame taip pat „bus galima valgyti, gerti, rūkyti...Elgtis kaip namie, nebent kas imtų rėkti. Bet kas ten rėks..? Juozas yra sakęs: „Viskas gerai, išskyrus kapojimą kirviu“. Ir nebus jokių „pakartot“...

Pasak renginius organizuojančios „ATM kompanijos“ įkūrėjo Alvido Tautkaus, šiais visuotinių draudimų ir suvaržymų laikais „Laisvoji programa“ teiks atgaivą kiekvieno sielai.

„Natūrali šio koncerto trukmė – iki galo. Aišku, laisvė ne tik žiūrovams, bet ir artistams! Todėl nieko negalim pasakyt apie programos turinį. Kaip jie norės, taip ir padarys.

Žiūrovų skaičius neribojamas, nors Juozas ne sykį patylom guodėsi: „Kodėl aš turiu aptarnauti dvigubai daugiau žiūrovų nei kiti?“ Vis dėlto, kalbėdamas per „ATM info“, žadėjo Lygių teisių komisijai nesiskųst. „Matyt, jau tokia mano karma“, – liūdnai atsiduso Maestro“, – priminė A. Tautkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.