Olandai pasirinko gatvės meno kūrėją iš Kauno

Žinomas gatvės meno kūrėjas Tadas Šimkus sulaukė netikėto kvietimo dalyvauti tarptautinėje parodoje Amsterdame. Kaunietis yra vienintelis Lietuvos atstovas tarp 28 projekto dalyvių, savo darbu pristatęs nenuobodų Kauną.

Amsterdame vykstančioje gatvės meno parodoje kaunietis T.Šimkus pristatė savo darbą apie Kauno kasdienybę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Amsterdame vykstančioje gatvės meno parodoje kaunietis T.Šimkus pristatė savo darbą apie Kauno kasdienybę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 9:37 AM

Olandijos sostinėje Amsterdame esančioje galerijoje GO nuo sausio 26 dienos vyksta Europos Sąjungos (ES) šalių gatvės meno atstovų darbų paroda. Joje dalyvauja ir kaunietis T.Šimkus.

Menininkas pasakojo, kad neseniai jį susirado parodos rengėjai.

„Jie ieškojo gatvės meno kūrėjų visose ES šalyse. Internete pamatė vieną mano kūrinių – „Senelį“, nupieštą ant buvusios „Lituanicos“ gamyklos fasado. Matyt, šis darbas patiko, todėl pakvietė dalyvauti parodoje“, – pasakojo T.Šimkus.

Parodos rengėjai kvietė po vieną menininką iš visų 28 šalių. Projekto dalyviai turėjo pateikti ne jau įgyvendintų darbų vaizdus, bet tapybos kūrinius, eskizus, kompiuteriu sukurtus vaizdus, kurie atspindėtų patį menininką.

„Kompiuteriu ir piešdamas sukūriau žiemišką Kauno vaizdą. Ten nėra nieko provokuojančio, bet perteikia mano mintį, kad ir kasdienybėje galima rasti puikių dalykų, kad Kaunas yra nenuobodus“, – sakė menininkas.

Kaunietis, tarptautinėje parodoje atstovaujantis Lietuvai, sakė, jog tokia garbė jam teko pirmą kartą, todėl norėtų, kad Kauno kasdienybė įsimintų parodos lankytojams.

Paroda nėra konkursinė. Galerijos atstovai ją surengė siekdami populiarinti gatvės meną visoje ES, parodyti, kokia įdomi ši meno sritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.