Į garsenybių koncertą Paliesiaus dvare atvyks iš Paryžiaus ir kompozitoriaus dukra

Vasario 25 d., ateinantį pirmadienį, Paliesiaus dvaro svečių sąrašas pasipuoš muzikos grandų vardais. Čia koncertuos legendinio smuikininko Gidono Kremerio vadovaujamas orkestras „Kremerata Baltica“ su pačiu maestro bei vienas žymiausių jaunosios kartos pianistų Lucas Debarque, Lietuvoje viešėsiantis pirmą kartą.

L. Debarque.<br> Organizatorių nuotr.
L. Debarque.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Kremeris.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Kremeris.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 5:36 PM

Šios pasaulinio garso žvaigždės Paliesiaus dvaro salėje „Pasaga“ surengs ne tik išskirtinį pasirodymą, bet įrašinės albumą. Koncerto metu skambės vieno didžiausių XX a. lenkų kompozitorių Miloszo Magino kūriniai – „Stabat Mater“ (atliks „Kremerata Baltica“), „Concerto Rustico“ (atliks Gidonas Kremeris su  „Kremerata Baltica“) ir „Concerto No. 3“ (atliks Lucas Debarque su  „Kremerata Baltica“).

M.Maginas paliko nemažą muzikos kūrinių kraitį: keturias sonatas, kelis instrumentinius koncertus, dvi simfonijas, baletą, kūrinių orkestrams. Kompozitoriaus muzikai būdingas ne vienas stilius.  M. Maginas taip pat buvo pianistas virtuozas ir mylimas mokytojas, į muzikos aukštumas padėjęs pakilti ne vienam garsiam pianistui.

Šia ypatinga proga Paliesiaus dvare lankysis ir M.Magino dukra Margot Magin. Ji džiaugėsi galėdama pirmą kartą apsilankyti Lietuvoje ir išgirsti savo tėvo kūrinius, atliekamus išskirtinio kalibro muzikantų: „Atvykstu specialiai iš Paryžiaus, kad galėčiau patirti ypatingų išgyvenimų kartu su muzikos gurmanais iš Lietuvos,“ - sakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.