Pernai ryškiausiai pasirodę muzikos talentai sulauks dar vieno įvertinimo

Perspektyviausi Lietuvos muzikos talentai dažnai pasidžiaugia pelnytais už savo laimėjimus Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais. Tačiau šiandien jau retas prisimena, kaip atsirado šis apdovanojimas. Mat laureatų pagerbimo iškilmės rengiamos jau 26-tus metus.

Ypač didelė sėkmė pernai lydėjo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos chorą „Viva voce“. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Ypač didelė sėkmė pernai lydėjo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos chorą „Viva voce“. <br> Asmeninio albumo nuotr.
Choro „Viva voce“ vadovai R.Katinas ir V.Katinienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Choro „Viva voce“ vadovai R.Katinas ir V.Katinienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-27 14:17

Tai buvo pirmasis Lietuvos muzikų rėmimo fondo (LMRF), gyvuojančio daugiau kaip ketvirtį amžiaus, sumanytas renginys, ir visus tuos metus iki dabar jo tradicija nebuvo nutrūkusi.

Kitą trečiadienį, kovo 6-ąją, LMRF jau 26-tą kartą suburs jaunuosius muzikos talentus, kad juos pasveikintų šalies vadovė.

Per šių apdovanojimų istoriją laureatų vis daugėjo, kol galiausiai tapo neįmanoma sukviesti į šventę visų. Šiemet pagerbimo iškilmėse Prezidentūros Baltojoje salėje pakviesta dalyvauti 30 praėjusių metų laureatų, pelniusių konkursuose aukščiausias – „Grand Prix“ ir pirmąją – vietas.

Tai Lietuvos muzikos aukštųjų mokyklų, konservatorijų, meno gimnazijų deleguoti talentai. Šiemetis jų kraitis – 12 „Grand Prix“, 27 pirmosios vietos ir 3 specialieji prizai, laimėti Lietuvoje ir devyniose užsienio šalyse: Austrijoje, Baltarusijoje, Estijoje, Italijoje, Kanadoje, Lenkijoje, Latvijoje, Ukrainoje, Turkijoje.

Tarptautiniuose konkursuose geriausiai pasirodė dainininkai (8), pianistai (5), akordeonininkai (5).

Ypač didelė sėkmė lydėjo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos chorą „Viva voce“, vadovaujamą Raimundo Katino ir Virginijos Katinienės.

Choras XII tarptautiniame muzikos festivalyje „Slovakija cantat“ Bratislavoje (Slovakija) iš 19 jaunimo, moterų, vyrų ir mišriųjų chorų, atstovavusių 12 Europos ir pasaulio šalių, laimėjo „Grand Prix“, tris pirmąsias vietas bei nugalėtojų titulus žanrinėse konkurso kategorijose. Choro dirigentai pripažinti geriausiais konkurso dirigentais.

Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos pedagogės Marytės Markevičienės ugdytinis akordeonininkas Jonas Vozbutas net keturiuose tarptautiniuose konkursuose Estijoje, Latvijoje, Ukrainoje ir Kanadoje laimėjo „Grand Prix“, pirmąją ir trečiąją vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.