Po premjeros Šveicarijoje Ieva Prudnikovaitė sugrįžo koncertuoti į namus

Marijampolė laukia didingo svečio iš sostinės. Kovo 1 d. Marijampolės kultūros centre koncertuos ką tik 30-ąjį jubiliejų audringai paminėjęs Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, mecosopranas Ieva Prudnikovaitė bei orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, maestro Gintaras Rinkevičius.

 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 I.Prudnikovaitė ir LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 LVSO.<br> Organizatorių nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-02-27 11:13

Kolektyvas pasitiks pavasarį gražiausiomis operų arijomis bei svaiginančia rusų muzikos genijaus Piotro Čaikovskio (1840–1893) simfonija Nr. 1.

Artėjant koncertui pakalbinome operos solistę I. Prudnikovaitę.

- Esate vienas ryškiausių šių dienų mecosopranų, tačiau Lietuvoje koncertuojate retokai. Kokios emocijos lydi sugrįžimą į gimtąją sceną?

- Šio koncerto nevadinčiau „sugrįžimu“, - Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras visada yra mano pagrindinė koncertinės veiklos Lietuvoje stotelė. Tiesa, gimtinėje nebekoncertuoju taip dažnai kaip, tarkim, prieš dešimtmetį. Tuomet jaunatviška energija labai derėjo su poreikiu dainuoti kuo dažniau ir kuo įvairesnes programas. Laikui bėgant, repertuaras iš barokinio, kamerinio ir net lengvosios muzikos pasislinko į operinį žanrą.

Dabar mano darbas – operų spektakliai užsienyje. Tačiau su džiaugsmu dainuoju koncertuose Lietuvoje, kai pasiūlomos įdomios programos, ir šalia – talentingi kolegos.

- Kas parinko šio koncerto programą? Ar tai dažnai Jūsų repertuare skambantys kūriniai?

- Maestro G. Rinkevičius visada yra atviras diskusijai, idėjoms, todėl su juo dėlioti koncertų programas yra vienas malonumas. Pradžioje abiejų noras buvo atlikti vokalinius ciklus balsui ir simfoniniam orkestrui, tačiau dėl techninių kliūčių teko keisti planus, ir koncerte bus atliekamos mano mėgstamos arijos bei dainos.

Mano nuomone, kamerinės muzikos koncertuose būtina išlaikyti vientisą programos koncepciją, o simfoniniuose su vokalistais žavi įvairovė: skirtingos nuotaikos, įvairių šalių kompozitorių kūryba, netgi skirtingų žanrų muzika...

- Kokie jausmai apima koncertuojant su ką tik jubiliejų atšventusiu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru?

- Visada tik patys gražiausi! Šis kolektyvas bei jo meno vadovas yra mano numylėtiniai. Dar drąsiau pasakysiu – dirbdama su jais nesijaučiu svečias. Jaučiuosi sava. Tai man labai svarbu. Negaliu nepaminėti ir jų itin aukšto profesionalumo lygio.

- Kokie šiuo metu Jūsų kūrybiniai planai? Ką repetuojate?

-Ką tik grįžau iš Šveicarijos, kur įvyko dviejų rusiškų vienaveiksmių operų - N.Rimskio-Korsakovo „Kaščėjaus nemirtingojo“ bei I.Stravinskio „Lakštingalos“ premjera. Dabar turiu pulti mokytis naujo vaidmens C.Monteverdi operoje „Pompėjos karūnavimas“, kurios premjera laukia pavasarį.

Ieva Prudnikovaitė su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Marijampolės kultūros centre koncertuos kovo 1 d. 18 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.