Kovo mėnesio programa Paliesiaus dvare

Pavasariui beldžiantis į duris, Paliesiaus dvaras sugrįžtančius saulės spindulius pasitiks išskirtiniu kovo mėnesio repertuaru. Penki įstabių atlikėjų koncertai mėgins užburti klausytojų širdis romansais bei fortepijono skambesiais. Paletę sudarys talentai iš įvairių pasaulio kraštų, o jausmais keliausime per klasikos, džiazo bei temperamento kupino fado stilius.

 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
 Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 10:39 AM

Aukščiausios kokybės dvaro apgyvendinimo, restorano, kultūrinės veiklos bei sveikatingumo klinikos paslaugos suteiks nuostabų potyrį atvykusiems dvaro svečiams.

Nepraleiskite progos išgirsti, kaip skamba garsusis „Steinway“ fortepijonas ir išskirtinė akustika Pasagos salėje, gebanti pavergti klausytojų širdis ir pamaloninti net kritiškiausių melomanų ausis.

Konkurso „Piano-Forte“ laureatai pasirodys kovo 2 d. 16 val.

Pirmame mėnesio koncerte gros šių metų IV nacionalinio bendrojo fortepijono jaunųjų atlikėjų konkurso „Piano-Forte“ laureatai ir diplomantai. Konkursas „Piano-Forte“ vyksta Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, o jame dalyvauja jaunieji pianistai. Atlikėjų amžius taip pat labai įvairus – nuo mažiausių pirmokų iki mokyklą bebaigiančių dvyliktokų.

Tai konkursas, skirtas moksleiviams, kurie mėgsta fortepijoną, domisi juo ir gerai skambina. Pirmieji keturi konkursai buvo mokykliniai (1999 m., 2002 m., 2005 m., 2008 m.), tačiau susidomėjimas konkursu didėjo, dalyvių daugėjo, tad galiausiai jis tapo respublikinis.

Šiuo metu jau yra įvykę trys respublikiniai konkursai (2011 m., 2013 m., 2015 m.). Šis koncertas – didžiulė dovana (neįkainojamas prizas!) konkurse gerai pasirodžiusiems mokiniams, jų mokytojams ir klausytojams.

Ši edukacinė kelionė praplės moksleivių akiratį, suteiks galimybę susipažinti su unikaliu dvaro pastatų kompleksu, pasidalyti sukaupta patirtimi, o klausytojams – patirti muziką, trykštančią tiesiai iš vaikiškos širdies. Vaikų skambinimas yra nuoširdus, natūralus, o dažnai ir pasižymintis originaliomis interpretacijomis. Jaunieji artistai kartais mus stebina savo muzikos charakterių perteikimo betarpiškumu. Maloniai kviečiame pasiklausyti!

Liubos Nazarenko romansai kovo 9 d. 16 val.

Liuba Nazarenko romansus atlieka daugiau nei 20 metų, jai tai – ir džiaugsmas, ir didžiulė palaima.

„O kai ilgainiui sužinai, kad yra žmonių, be galo mėgstančių šį žanrą, tampa dar smagiau, – teigė atlikėja. –  Man rodos, bręsdamas ar net sendamas žmogus turi daugiau galimybių pamėgti romansų žanrą, nes kuo didesnė patirtis, tuo dažniau širdin įsliūkina ilgesys, prisiminimai. Manau, kad romansai – tai be galo ilgesingas žanras.“

Romansų atlikėjo stiprybė – nuoširdumas, nes ir pats žanras be galo nuoširdus, todėl čia nesunkiai pastebėsi netikrumą. Klausytojas privalo patikėti atlikėju, net jei vienas romansas apie meilę, o kitas – jau apie neapykantą.

Koncerte privalai maksimaliai susikoncentruoti į kūrinį, žodžius, melodijos subtilumą, kad jis suskambėtų ne tik fizinėje aplinkoje, bet ir rastų atgarsį žmogaus širdyje. Juk romansas – tylus, nerėkiantis žanras, todėl jam reikalingas ir įsiklausymas, o girdint, mėginant pajusti gali aplankyti ir tam tikras nušvitimas – ne sykį teko girdėti sakant: „O aš maniau, kad romansas tai nuobodu“.

Svarbu būti atviram ir nebijoti pažvelgti į subtilius dalykus pačioje žmogaus gelmėje.

Taigi praturtinti sielą prasmingais tekstais ir praleisti laiką viename gražiausių Lietuvos dvarų skambant lietuvių, čigonų bei rusų romansams kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.

„Viviane canta Piaf“ kovo 10 d. 18 val. 30 min.

Lietuvoje viešėsianti ekspresyvioji portugalų atlikėja Viviane, muzikos gerbėjų pamėgta už unikaliai suplaktą „fado mediterraneo" – tango, prancūziškų melodijų ir džiazo kokteilį – įsuks į amą atimančių „chanson français“ verpetą, numargintą subtiliais portugališkais potėpiais.

Prabangios, emociškai nubloškiančios, virtuoziškai atliekamos prancūzų scenos legendos Edith Piaf interpretacijos iš Viviane mikrofono privers mus gerai valandai apmirti ir nupleventi į bohemišką kabareto prietemą, spalvingus Paryžiaus skersgatvius, slaptas įsimylėjėlių vieteles.

Patirsime kutenantį atpažinimo jaudulį, nuskambėjus ne kartą girdėtai klasikai: „Padam… Padam…“, „L’accordeoniste“, „Non, Je Ne Regrette Rien“, „Milord“ ir, žinoma, „La Vie En Rose“ bei daugelį kitų E.Piaf dainų.

Tad dėkimės rožinius akinius ir plevename su Viviane į svaigųjį Monmartrą, nes neverta gardesnio gyvenimo gurkšnio atidėlioti rytojui!

Pianistas iš Kinijos Yunjie Chen koncertuos kovo 16 d. 16 val.

Kovo mėnesį į dvarą atvyks viena garsiausių klasikinės muzikos įrašų kompanijų „Accentus Music“, kuri savo naujausiems įrašams su kylančia žvaigžde – kinų pianistu Yunjie Chen – pasirinko koncertų salės „Pasaga“ erdves. Šią neeilinę progą pasaulinio garso kinų pianistas Yunjie Chen kovo 16 d. surengs vienetinį koncertą Paliesiaus dvare.

Yunjie Chen gimė Dziasingo mieste (Džedziango provincijoje, Kinijoje). Nuo mažens talentu apdovanotas pianistas, lengvai baigęs mokslus Šanchajaus muzikos konservatorijoje, persikėlė į JAV, kur įgijo net keletą diplomų Manhatano, Juilliardo ir Klivlando aukštosiose mokyklose. Muzikantas mokėsi pas tokias muzikos legendas kaip You Dachun, Shao Dan, Wu Ying , Phillip Kawin, Yoheved Kaplinsky, Matti Raekallio ir Antonio Pompa-Baldi.

Būdamas dar tik dvylikos metų Y.Chen užėmė pirmą vietą Kinijos nacionaliniame pianistų konkurse. 1994 metais – pirmą vieta Kinijos tarptautiniame fortepijono konkurse, o studijų Jungtinėse Amerikos Valstijose metu – garsiausiuose pasaulio tarptautiniuose pianistų konkursuose „Santander“ Ispanijoje, Cincinačio, Klivlando, YCA ir Ginos Bachauer Jungtinėse Amerikos Valstijose, Long-Thibaud  Prancūzijoje, Isang Yuno ir Seulo Pietų Korėjoje.

Nuo 2011 metų kaip jauniausias fortepijono fakulteto profesorius Y. Chen dėsto centrinėje Pekino muzikos konservatorijoje.

Prancūziška diena Paliesiaus dvare įvyks kovo 24 d.

Kviečiame kovo 24-osios popietę praleisti dvare, kuriame tvyros prancūziška nuotaika. Kviečiame, ne tik pavienius asmenis, bet ir šeimas su vaikais. Paliesiaus dvaras ir renginio partneris Prancūzų institutas Lietuvoje parengė puikią programą:

16 val. – prancūzų režisieriaus Paulo Grimault animacinis filmas „Karalius ir paukštis“ su lietuviškais subtitrais (trukmė – 87 min.) – kino seansas nemokamas.

17 val. 30 min. – desertų degustacija vaikams, prancūziškų užkandžių ir prancūziško vyno degustacija suaugusiesiam.

18 val. 30 min. – koncertas „Jauni balsai: Opera per sempre“ – VDU MA doc. Ritos Novikaitės dainavimo klasės studentų bei absolventų teatralizuotas koncertas.

Aštunti metai vykstantis ir jau tradicija tapęs koncertų ciklas „Jauni balsai“ visada laukiamas muzikos gerbėjų, nes šioje rubrikoje pristatomi jauni ir talentingi dainininkai. Programoje – gražiausi operų duetai, ansambliai bei arijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.