„Netflix“ kurs serialą „Šimtas metų vienatvės“

Bendrovė „Netflix“ įsigijo teisę ekranizuoti vieną garsiausių XX amžiaus romanų – Gabrielio Garcia Marquezo kūrinį „Šimtas metų vienatvės“. Srautinio siuntimo milžinė  pranešė, kad pagal 1967 metų knygą kurs serialą ispanų kalba. Jis bus filmuojamas Kolumbijoje.

G.Garcia Marquesas daug dešimtmečių nenorėjo parduoti teisių į romano „Šimtas metų vienatvės“ ekranizavimą, nes buvo įsitikinęs, kad jo neįmanoma ekranizuoti per meniniam filmui skirtą laiką.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
G.Garcia Marquesas daug dešimtmečių nenorėjo parduoti teisių į romano „Šimtas metų vienatvės“ ekranizavimą, nes buvo įsitikinęs, kad jo neįmanoma ekranizuoti per meniniam filmui skirtą laiką.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 12:42 PM

G.Garcia Marquezo sūnūs Rodrigo Garcia ir Gonzalo Garcia Barcha bus šio projekto vykdomieji prodiuseriai.

Romanas „Šimtas metų vienatvės“ yra išverstas į 46 kalbas, pasaulyje jo parduota 47 mln. kopijų.

Nors kiti G.Garcia Marqueso kūriniai – „Meilė choleros metu“ ir „Paskelbtos mirties kronika“ – buvo ekranizuoti jau seniau, Nobelio premijos laureatas abejojo, ar „Šimtą metų vienatvės“ įmanoma perkelti į ekraną. Kolumbiečių rašytojas mirė 2014 metais.

„Daug dešimtmečių mūsų tėvas nenorėjo parduoti teisių į romano „Šimtas metų vienatvės“ ekranizavimą, nes buvo įsitikinęs, kad jo neįmanoma ekranizuoti per meniniam filmui skirtą laiką, be to, statyti jį ne ispanų kalba būtų neteisinga“, – sakė R.Garcia.

„Tačiau dabar, atėjus serialų aukso amžiui, režisūrai ir scenarijų rašymui, kinematografinio turinio kokybei pasiekus tokį aukštą lygį, negali būti geresnio laiko pristatyti kūrinio ekranizaciją pasaulio žiūrovų auditorijai, ir „Netflix“ suteikia tokią galimybę“, – pridūrė jis.

„Oskaru“ apdovanota juosta „Roma“ ir serialas apie Pablo Escobarą „Narcos“ yra vieni garsiausių ispanų kalba sukurtų sėkmingų „Netflix“ darbų.

„Šimtas metų vienatvės“ pasakoja apie vienos šeimos kelių kartų likimą per šimtmetį. Šis romanas yra laikomas vienu įstabiausių G.Garcia Marquezo populiarinto magiškojo realizmo pavyzdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.