„Pabėgimas iš Trepsės namų“ nuo šiol – Lietuvos rusų dramos teatre

Praėjusiais metais aktorius Andrius Kaniava pristatė naujausią savo režisūrinį darbą – muzikinį spektaklį šeimoms „Pabėgimas iš Trepsės namų“. Remdamasis Jono Avyžiaus apysaka „Aštuonetas iš Trepsės namų“, A.Kaniava parašė libretą, muziką ir pastatė kupiną nuotykių spektaklį su ryškiais personažais ir nenuspėjama pabaiga.

Scena iš spektaklio „Pabėgimas iš Trepsės namų“.<br> Rengėjų nuotr.
Scena iš spektaklio „Pabėgimas iš Trepsės namų“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-22 17:32

Po klajonių po įvairias Vilniaus kultūrines erdves miuziklas pagaliau rado namus – kovo 31 d. jis bus parodytas Lietuvos rusų dramos teatre, ten pat žiūrovus kvies susitikti nuo rudens.

„Pabėgimas iš Trepsės namų“ – tai istorija apie išlepintą mergaitę, vardu Trepsė, kuriai užtekdavo treptelėti kojele ir kiekvienas jos noras buvo išpildomas. O norai dažniausiai kildavo žaislų parduotuvėje. Tad ilgainiui Trepsės kambaryje apsigyveno daugybė lėlių. Tik štai vieną dieną jos visos tapo nereikalingos, nes... namuose atsirado kompiuteris. Keletas lėlių, norėdamos pamokyti nedėkingąją Trepsę, susėdo į seną žaislinį automobilį ir pabėgo iš Trepsės namų. Štai čia ir prasideda narsių lėlių nuotykiai.

Miuziklas daugiau nei metus sėkmingai keliauja po Lietuvą ir skinasi kelią tiek į mažųjų, tiek į suaugusiųjų žiūrovų širdis, primindamas, kad visi trokštame būti mylimi ir reikalingi, o tam „reikia tik, kad širdy įžiebtum šviesą“.

Pabėgusias lėles vaidina aktoriai Aistė Lasytė, Darius Auželis, Aleksandra Metalnikova, Valentinas Krulikovskis, Vaidotas Žitkus, Marija Korenkaitė, Agnė Kaktaitė.

Spektaklis „Pabėgimas iš Trepsės namų“. Kovo 24 d. 12 val. Kaunas, „Girstučio“ kultūros centras.

Kovo 31 d. 12 val. Vilnius, Lietuvos rusų dramos teatras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.