„Laisvės“ skulptūra – už atsidavimą teatrui

Tarptautinę teatro dieną kovo 27-ąją pirmą kartą bus teikiama „Laisvės“ skulptūra už atsidavimą teatrui ir išskirtinį teatro sezono darbą. Kam bus teikiamas apdovanojimas paaiškės tik šventinį vakarą Vilniaus mažajame teatre. Apdovanojimą teiks Lietuvos teatrologė, dailėtyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė Audronė Girdzijauskaitė.

Laimėtojui bus įteikta skulptoriaus D.Bražiūno skulptūrėlė „Laisvė“.<br> Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Laimėtojui bus įteikta skulptoriaus D.Bražiūno skulptūrėlė „Laisvė“.<br> Nuotr. iš Vilniaus mažojo teatro archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 11:38 AM

Laimėtojui bus įteikta skulptoriaus Dariaus Bražiūno skulptūrėlė „Laisvė“. D.Bražiūnas yra sukūręs skulptūrą Lietuvos laisvės gynėjams, kuri stovi prie televizijos bokšto Vilniuje. Joje pavaizduota ant varpo stovinti moteris, pakėlusi į dangų rankas, o apačioje iškalti Lietuvos himno žodžiai. Skulptūra „Laisvė“ buvo kurta siekiant įamžinti kovojusių už Lietuvos laisvę atminimą.

Skulptorius D.Bražiūnas sakė, kad „Laisvė“ – tai skulptūroje prie TV bokšto gvildenamos temos interpretacija“. Jis džiaugėsi, jog Vilniaus mažojo teatro bendruomenė nusprendė apdovanoti laisvoje Lietuvoje kuriantį menininką už indėlį į Lietuvos kultūrą.

Nuo šiol „Laisvės“ skulptūra kasmet bus teikiama tiems, kurie kuria laisvoje Lietuvoje ir savo darbais yra atsidavę teatrui. Simboliška, kad šis apdovanojimas bus teikiamas Vilniaus mažajame teatre, kuris yra atsiradęs kartu su atkurta Lietuva (1990-ųjų kovą).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.