Muzika Paliesiaus dvare balandį nudžiugins klasikos ir džiazo mėgėjus

Vis dažniau išlendantys saulės spinduliai skelbia pavasarį.  Paliesiaus dvaras siūlo balandį pasimėgauti ir gamtos, ir muzikos grožiu. Čia publikos laukia visapusiški atlikėjai ir bundančios gamtos kerai.

Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
Paliesiaus dvaras<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-02 18:09

Šio mėnesio programa išskirtinės akustikos Pasagos salėje nudžiugins tiek džiazo, tiek klasikinės muzikos mėgėjus.

Klaipėda piano masters koncertas: 2019 04 06, 16 val.

Balandžio 6 d. Paliesiaus dvare koncertuos fortepijono akademijos „Klaipėda Piano Masters 2018“ laureatės: Gabrielė Bekerytė ir Živilė Kudirkaitė. Vilniuje gimusi pianistė Gabrielė Bekerytė nuolat koncertuoja didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o jos programos skambėjo „Wigmore Hall“, „Saint Martins on the Fields“, „Milton Court“, „Fazioli Hall“ bei daugelyje kitų šalių.

Nuo 2016 metų jaunoji atlikėja studijuoja Londono Karališkoje muzikos akademijoje. Kaunietė Živilė Kudirkaitė yra daugelio tarptautinių konkursų laureate. Tarp jų labiausiai minėtini prizai – pirmoji vieta „Valsesia Musica“ bei antroji vieta „Citta di Barletta“ tarptautiniuose pianistų konkursuose Italijoje. Pianistė surengė rečitalius didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o taip pat koncertavo Italijoje ir Vokietijoje. 

Koncertas Poetų meilė“: 2019 04 13, 16 val.

 Meistriškumo ir pripažinimo savo srityse pasiekę baritonas Modestas Sedlevičius ir pianistas Gabrielius Alekna susipažino bendradarbiaudami 2018 m. Vilniaus festivalyje. Sėkmingo pasirodymo paskatinti, jie tęsia kūrybinę partnerystę poetiška rečitalio programa.

Apie savo atliekamą programą muzikantai pasakojo: „Jausmams ir dainoms – ne visada reikalingi žodžiai, tad šią muzikinę kelionę pradėsime F. Mendelssohno „Dainomis be žodžių“ fortepijonui solo, kurią palydės R.Schumanno dainų ciklas „Poeto meilė“: žodžiais, muzika, bei jausmais.

Temperamentingų B.Bartoko „Rumunų šokių“ fortepijonui suvilioti, drąsiai, melancholiškai, bei nuoširdžiai skrisime su G.Faure dainomis išgirsti S.Rachmaninovo religingas, audringas, bet kartu trapias melodijas… Sielą nuramins lakoniškos ir egzotiškai melodingos B. Bartoko „Vengrų liaudies dainos“ fortepijonui, šias svajingai pakeis Lietuvos gamta J.Gruodžio dainose, bei su saulėtomis, karštomis P. Tosti serenadomis mylimajai užbaigsime „poetų meilę“.

Armine Grigorian (fortepijonas, Armėnija): 2019 04 20, 16 val.

Armine Grigoryan yra viena ryškiausių šių laikų armėnų pianisčių. Baigusi studijas Jerevano Čaikovskio muzikos mokykloje, mokslus tęsė Jerevano konservatorijoje bei antrosios pakopos studijose, vadovaujama profesorių Georgijaus ir Sergejaus Saradjanų.

Įgytas nepriekaištingas išsilavinimas, bei ypatingas talentas muzikos kritikų buvo pastebėtas, ne tik Arminės solo pasirodymuose, bet taip pat ir jai koncertuojant ansambliuose.

A.Grigorian dukart tapo Romos tarptautinio pianistų konkurso laureate, kur buvo apdovanota ir specialiu Romos rūmų prizu bei medaliu. „Negaliu atsižavėti Armine virtuozišku skambinimu, noriu vėl ir vėl jos klausytis“, – sakė garsus armėnų kompozitorius Eduardas Mirzojanas

Irena Friedland (fortepijonas, Izraelis); 2019 04 26, 19 val.

Pianistė ir pedagogė Irena Friedland baigusi fortepijono studijas Tel Avivo universitete, savo karjerą tęsė ir kaip solo atlikėja ir kaip kamerinių ansamblių atlikėja.

Jos muzikinė biografija gausi festivaliais, kameriniais koncertais bei soliniais pasirodymais Belgijoje, Izraelyje, Italijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Rusijoje, Švedijoje, Jungtinės Amerikos Valstijos ir netgi Vietname.

Izraelyje atlikėja yra grojusi su garsiausiais šalies orkestrais, o jos diskografijoje net trys „Romeo Records“ (JAV) išleisti albumai, kurie buvo šiltai sutikti tiek publikos, tiek garsių muzikos kritikų.

Nuo 2000 m. I.Friedland intensyviai dirba pedagoginį darbą, daug dėmesio skirdama garso ir vaizdo menų sintezės tyrimams. Neseniai menininkė pristatė projektą „Seeing Music and Hearing Colors“, kuriame susiejo vizualų ir garsinį meną, paveikslų ir skulptūrų projekcijas palydėdama fortepijono garsais. Ji nuolat rengia akademinius kursus ir mokymus šia tema.

Vladimiras Čekasinas (saksofonas) ir Vladimiras Tarasovas (perkusija): 2019 04 28, 14 val.

Šių pasaulinio garso džiazo legendų pasirodymai Lietuvoje – tikra retenybė. Programoje bus atliekamas autorinis projektas „La Sonata Grande“. Tai – klasikinės muzikos interpretacijų bei netikėtų ir keistų originalių melodijų derinys, kuriantis ypatingą dvasinės įtampos atmosferą, būdingą XXI amžiui.

Ši atmosfera, kaip teigia patys menininkai, pasireiškia pasaulyje tvyrančia stipria energetika bei sklandančiais filosofiniais būties ir egzistencijos klausimais, o „invazijos į klasiką“ projektas įdomus dar ir tuo, jog atmosfera kuriama ne tik pasitelkus muziką, bet ir įvairius vizualinius sprendimus.

Programa „La Sonata Grande“ – tai laisvos fantazijos, pagrįstos Sergejaus Prokofjevo sonatos „N7 Sonata“ intonacijomis ir originaliais kompoziciniais elementais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą