Nacionalinio muziejaus LDK valdovų rūmų vadovas dr. Vydas Dolinskas tęsia darbą

Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius pasveikino dr. Vydą Dolinską, šiandien pradedantį naują Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktoriaus penkerių metų kadenciją.

V.Dolinskas (kairėje).<br>LRKM nuotr.
V.Dolinskas (kairėje).<br>LRKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-15 15:18

Kancleris palinkėjo muziejaus vadovui kartu su darbuotojais išsaugoti ir stiprinti lyderystės pozicijas Lietuvos muziejų sistemoje, ieškoti naujų priemonių ir būdų sudominti visuomenę ir įtraukti ją į muziejaus veiklas, skatinti nacionalinės kultūros atvirumą ir plėtoti tarptautinius ryšius pristatant mūsų istorijos ir kultūros savitumą užsienio auditorijai.

Muziejininkas, istorikas, humanitarinių mokslų daktaras V. Dolinskas kovo mėnesį laimėjo Kultūros ministerijos surengtą konkursą eiti Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktoriaus pareigas antrai kadencijai. Muziejui jis vadovauja nuo 2009 metų.

2014 metų kovą įsigaliojusiame Muziejų įstatyme nacionalinių, respublikinių ir savivaldybių muziejų vadovams įvestos penkerių metų kadencijos. 2018 metais įstatymas papildytas nuostata, kad to paties muziejaus vadovu tas pats asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.