Vilniuje vyks vakaras tėvui Stanislovui prisiminti

Balandžio 16 d. (antradienį) 17 val. Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks vakaras, skirtas tėvui Stanislovui atminti. Žurnalistė, rašytoja Vita Morkūnienė pristatys savo esė ir fotografijų knygą „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ (leidykla „Baltos lankos“), prisiminimais apie tėvą Stanislovą dalysis kunigas brolis Bernardas Verbickas OP ir knygos autorė, renginį moderuos žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 4:04 PM

Vita Morkūnienė knygoje „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ publikuoja savo pažinties, bendravimo su tėvu Stanislovu prisiminimus, juos iliustruoja pačios parinktomis, turinį atspindinčiomis Paberžės aplinkos, pastatų, daiktų fotografijomis. Žvelgdama atidžiu, jautriu ir šviesiu žvilgsniu, autorė atskleidžia ne tik tėvo Stanislovo paliktus dvasinius turtus, bet ir prakalbina jai gerai pažįstamą giedančių Paberžės daiktų pasaulį.

„Su tėvu Stanislovu galėjai kalbėtis apie viską. Jis mokėjo paprastais žodžiais pasakyti, kokia yra žmogaus gyvenimo prasmė, jo kančios ir jo kelio prasmė. Gebėjo įžiebti viltį ir neleido jaustis paskutiniam eilėje prie Dievo. Neskirstė žmonių pagal kilmę, padėtį visuomenėje, mokslo ar turto cenzą. Jo durys buvo atvertos kiekvienam. 

Tėvas Stanislovas dar ilgai bus dvasine Paberžės dominante. Netelpantis standartų, pripažintų tiesų, tradicijų ir dogmų, charakteristikų ir epitetų rėmuose. Drąsus ir laisvas, veržlus, atviras ir patiklus, netausojantis savęs, atsidavęs tarnystei, spinduliuojantis meilę. Gyvas krikščioniškumo liudijimas“, –pasakoja V. Morkūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.