Vincent'as Casselis – garsiausias Paryžiaus gangsteris filme „Paryžiaus imperatorius“

Prancūzijos Ridley Scottu vadinamas režisierius Jeanas François Richet ir kino žvaigždė Vincent'as Casselis po dešimties metų pertraukos vėl susitinka bendrame projekte.

Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“. Aktorius V.Casselis – E.F.Vidocqas.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“. Aktorius V.Casselis – E.F.Vidocqas.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Kadras iš filmo „Paryžiaus imperatorius“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 1:12 PM, atnaujinta Apr 25, 2019, 3:10 PM

Šį kartą charizmatiškasis aktorius atlieka kriminalinio pasaulio autoriteto – Eugène'o François Vidocqo vaidmenį filme „Paryžiaus imperatorius“, kurio premjera kino teatruose jau nuo balandžio 26 dienos.

Napoleono Bonaparto valdymo laikai. E.F.Vidocqas – žiaurus, bebaimis, gudrus ir beprotiškai talentingas nusikaltėlis, kuris vagia, žudo ir plėšia tamsiose Paryžiaus gatvėse. Be to, jis be galo žavus, aplink jį nuolat sukasi gražiausios to meto moterys. Vieną jų įkūnijo žavioji Ukrainos aktorė Olga Kurilenko.

Jo nesulaiko net ir storiausios griežčiausiai saugomų kalėjimų sienos. Pasitelkęs drastiškus pabėgimo būdus, jis sugeba pabėgti net iš visoje Prancūzijoje labiausiai saugomo kalėjimo. Visa tai jam pelno ne tik kriminalinio pasaulio autoriteto vardą, bet ir suburia aplink jį jo nekenčiančių pavojingų recidyvistų ratą.

Po paskutinio sėkmingo pabėgimo iš belangės E.F.Vidocqas, slėpdamas savo tapatybę, dirba prekybininku, tačiau sėbrai greit suuodžia, kad prekiautojas ne kas kita, kaip pagarsėjęs kalėjimo bėglys ir, apkaltinę jį nebūtu nusikaltimu, įduoda policijai.

Tačiau neteisingai apkaltintas E.F.Vidocqas pasiduoda policijai, o mainais už laisvę padeda jai valyti iš gatvių visokio plauko sukčius, vagis bei žudikus ir taip pamažu sukuria ištisą kovos su nusikalstamumu imperiją.

E.F.Vidocqo gyvenimas vertas kino filmo, biografinio romano, o jo asmenybė buvo tikras įkvėpimo šaltinis tokiems literatūros klasikams kaip Victorui Hugo, Honore de Balzacui ar Edgaras Allanui Poe.

Autentiškai atkurtas 1840 metų Paryžius, XIX amžiaus kostiumai, puikus aktorių darbas, įspūdingas garso takelis – visa tai, ko reikia žiūrovo akiai, išsiilgusiai gero istorinio, tikrais įvykiais paremto nuotykių filmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.