Šaunusis devynetukas: Kanų kino festivalis paskelbė žiuri narius

72-asis Kanų kino festivalis, kuris vyks nuo gegužės 14-osios iki 25-osios, paskelbė vertinimo komisijos sudėtį.

72-ojo Kanų kino festivalio plakatas.<br>„Scanpix“/“Reuters“ nuotr.
72-ojo Kanų kino festivalio plakatas.<br>„Scanpix“/“Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 4:50 PM

Anksčiau buvo žinoma tik tai, kad pirmą kartą istorijoje žiuri pirmininku taps režisierius, prodiuseris ir scenaristas iš Lotynų Amerikos Alejandro Gonzalezas Inarritu. Dabar paskelbti žiuri nariai: be A.G.Inarritu, ją sudarys aštuoni žmonės – 4 vyrai ir 4 moterys, šešių tautybių atstovai iš keturių žemynų.

Kanų kino festivalio prezidentas Pierre’as Lescure’as ir direktorius Fhierry Fremaux ta proga paskelbė pranešimą, kuriame, be kita ko, sakoma: „Kanų žiuri šiais metais vėl pakviesta pažiūrėti filmų, kuriuos sukūrė garsiausi mūsų laikų režisieriai. Ir visi režisieriai, dalyvaujantys konkurse, taip pat turi žinoti, kad juos vertins stipriausi kūrėjai.“

Nežinomų vardų šių metų Kanų kino festivalio vertinimo komisijoje iš esmės nėra. Tai amerikiečių aktorė Elle Fanning, režisierė, scenaristė ir redaktorė Kelly Reichardt, taip pat iš JAV, Kanų numylėtinė italų režisierė ir scenaristė Alice Rohrwacher, senegaliečių aktorė ir scenaristė, vaidinanti daugiausia Burkina Faso filmuose, Maimouna N’Diaye.

Tarp vertinimo komisijos narių Enki Bilalas – dabar madingų grafinių romanų autorius ir scenaristas iš Prancūzijos, jo tautietis Robinas Campillo – režisierius, scenaristas ir redaktorius. Dar – du režisieriai ir scenaristai, kurių naujų darbų Kanai stengiasi niekada nepraleisti, – Yorgos Lanthimos iš Graikijos ir Pawelas Pawlikowskis iš Lenkijos.

72-ojo Kanų kino festivalio žiuri paskelbs savo sprendimus ir įteiks prizus šeštadienį, gegužės 25-ąją, per festivalio uždarymą.

Sprendžiant iš dalyvių pavardžių, šiųmetė programa turėtų būti stipri. Pagrindiniame konkurse varžysis 19 filmų, tarp kurių autorių – broliai Dardenne’ai, Xavier Dolanas, Pedro Almodovaras, Arnaud Desplechinas, Kenas Loachas, Terence’as Malikas, Corneliu Paromboiu ir kiti meistrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.