Kauniečiams rodys žiūrimiausius filmus

Kino centras „Romuva“ kauniečius pakvietė nuotaikingai pasitikti vasarą kasmetėje sezono uždarymo šventėje – „Kino piknike“. Žiūrovai turės progą vasariška žaluma bei gėlėmis pasipuošusioje kino salėje išvysti net vienuolika mėgstamiausių praėjusio sezono filmų.

„Kino pikniko“ atidarymo vakarą laukia dvi dokumentikos juostos, kurios pradžiugins muzikos gurmanus.
„Kino pikniko“ atidarymo vakarą laukia dvi dokumentikos juostos, kurios pradžiugins muzikos gurmanus.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

May 25, 2019, 2:24 PM

„Kino piknikas“ – išskirtinė galimybė pakartoti įsimintiniausias kino patirtis ar atrasti dar nematytas 2018–2019 metų repertuaro naujienas.

Šiais metais sezono uždarymo šventė pasiūlys itin spalvingą programą, kurioje – ir romantiškos komedijos, ir intymūs biografiniai portretai bei ne vienas puikiai įvertintas užsienio ir Lietuvos kūrėjų darbas.

„Kino pikniko“ atidarymo vakarą laukia dvi dokumentikos juostos, kurios pradžiugins muzikos gurmanus. Tai nepaprasto talento ir dramatiško likimo atlikėjos Whitney Houston istorija „Whitney“ ir į beprotiškų 8-ojo dešimtmečio Niujorko vakarėlių sūkurį nukeliantis „Studio 54“. Prieš abu muzikinius seansus ypatingą atmosferą kurs gyva Adomo ir Mindaugo akustinio dueto muzika.

Taip pat „Romuvos“ ekrane pasirodys ir vienas ryškiausių praėjusių metų filmų – sodrus Pawelo Pawlikowskio nespalvotos estetikos šedevras „Šaltasis karas“. Aistringa meilės istorija Kanuose kūrėjui pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą.

Ne mažiau dėmesio vertas ir jaunųjų Lietuvos kūrėjų filmas „Išgyventi vasarą“, jautriai ir drauge netikėtai šmaikščiai nagrinėjantis ypač aktualią ir sudėtingą psichikos sveikatos temą.

Drąsus Marijos Kavtaradzės debiutas nepaliko abejingų ne tik Lietuvoje („Kino pavasaryje“ gautas žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimas), bet ir užsienyje, kur sulaukė didelio susidomėjimo tarptautiniuose kino festivaliuose.

„Romuva“ jau pradėjo ruoštis dar vienai vasariškai kino šventei – lauko kino seansams.

Liepos 16–rugpjūčio 10 d. visų, pasiilgusių gero kino, lauks net 15 nemokamų seansų, kurių peržiūros vyks keturiuose Kauno parkuose po atviru dangumi.

„Kino piknikas“ – gegužės 30–birželio 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.