Į ekraną grįš Ostapas Benderis

Rusijos kino studija „Mosfilm“ imasi ekranizuoti Iljos Ilfo ir Jevgenijaus Petrovo romaną „12 kėdžių“. Kino studijos interneto svetainėje pranešama, kad filmas bus be sovietinės cenzūros kupiūrų.

Jau nufilmuotos kelios „12 kėdžių“ scenos dekoracijoje „Maskvos senamiestis–Sankt Peterburgas“.
Jau nufilmuotos kelios „12 kėdžių“ scenos dekoracijoje „Maskvos senamiestis–Sankt Peterburgas“.
Naujosiose „12 kėdžių“ Ostapą Benderį vaidins D.Nagijevas.<br>Nuotr. iš „Instagram“
Naujosiose „12 kėdžių“ Ostapą Benderį vaidins D.Nagijevas.<br>Nuotr. iš „Instagram“
Naujosiose „12 kėdžių“ Kisą Vorobjaninovą vaidins D.Nazarovas.
Naujosiose „12 kėdžių“ Kisą Vorobjaninovą vaidins D.Nazarovas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 1:23 PM

Populiarusis I.Ilfo ir J.Petrovo romanas „12 kėdžių“ Rusijoje jau buvo ekranizuotas – 1971 m. kino filmą sukūrė režisierius Leonidas Gaidajus, 1976 m. 4 serijų mini serialą – Markas Zacharovas.

Šįkart pirmą kartą ilgametražio filmo režisieriumi taps Piotras Zelenovas, kuris išgarsėjo puikiu filmų „Legenda Nr.17“ ir „Trys sekundės“ montažu. Pastarasis filmas pasakoja apie SSRS krepšinio rinktinės, kurioje žaidė ir legendinis lietuvių sportininkas Modestas Paulauskas, prieštaringai vertinamą pergalę 1972 metų olimpiadoje Miunchene. M.Paulauską vaidino aktorius Žilvinas Tratas.

Kalbėdamas apie naująjį filmą P.Zelenovas sakė, kad kūrybinė komanda nerengė pagrindinių „12 kėdžių“ vaidmenų atlikėjų atrankos – jie iš karto nutarė, kad Ostapą Benderį vaidins populiarus rusų aktorius Dmitrijus Nagijevas, o Kisą Vorobjaninovą – Dmitrijus Nazarovas.

„Scenarijus buvo rašomas specialiai šiems artistams. Labai džiaugiamės, kad jie, nors ir turėdami daug darbo, sutiko filmuotis“, – pasakojo P.Zelenovas.

Aktorius D.Nagijevas instagrame jau paviešino nuotrauką, kurioje jis sėdi ant vienos kėdžių.

Jo partneris seriale „Virtuvė“ D.Nazarovas taip pat pasidalijo nuotrauka, kurioje jis persikūnijęs į savo herojų Kisą Vorobjaninovą. Nuotrauką D.Nazarovas palydėjo įrašu: „Nuo suprakaitavusios nosies slysta pensnė, po peruku potvynis.“

Šiuo metu kino studija ieško moterų vaidmenų atlikėjų. Bet jau nufilmuotos kelios scenos dekoracijoje „Maskvos senamiestis–Sankt Peterburgas“. Rugpjūtį ir rugsėjį suplanuotos ekspedicijos į Archangelską, Tbilisį ir Sočį, scenų ratiniame garlaivyje „Nikolajus Gogolis“ filmavimas. Šis garlaivis pastatytas 1911 metais.

Dar nenuspręsta, kaip filmo kūrėjai pavaizduos Stargorodą ir Naujuosius Vasiukus, bet jau žinoma, kad „12 kėdžių“ naujoji versija bus baigta 2020-ųjų sausį. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.