Atgimstančiame „Paupyje“ kyla europietiškas tradicijas tęsiantis kino teatras

Vilniaus Senamiestyje atgimstančiame „Paupio“ rajone duris atvers kino teatras „Pasaka“. Į pirmuosius seansus žiūrovus jis pakvies jau kitų metų pradžioje.

 Naujasis kino teatras „Pasaka“.<br> Vizualizacija.
 Naujasis kino teatras „Pasaka“.<br> Vizualizacija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 11:01 AM

„Kurdami „Paupį“ siekėme, kad atgimstanti Vilniaus senamiesčio dalis taptų gyva, miestiečius traukiančia vieta, kurioje būtų gera gyventi, dirbti, leisti laisvalaikį. Viena iš tokių traukos erdvių kino mėgėjams, tikiu, taps „Pasaka“, – sakė vienos didžiausių Lietuvoje erdves gyvenimui, darbui ir poilsiui kuriančios bendrovės „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

„Pasakos“ kino teatras įsikurs „Paupio“ visuomeniniame ir verslo kvartale. Kino mėgėjai rinksis dviejų aukštų, 430 kv. m. ploto pastate, išsiskiriančiame medine apdaila ir patalpų aukščiu. Didžiosios kino salės, įsikursiančios antrame aukšte, lubų aukštis sieks net 7 metrus. Iš viso kino teatras talpins per 200 žiūrovų, čia bus organizuojamos ir konferencijos.

2009 m. įkurtas pirmasis kino teatras „Pasaka“ jau dešimtmetį veikia Vilniaus Šv. Ignoto gatvėje. Į europietišką ir kokybišką kiną orientuotą kino teatrą per metus aplanko 80 tūkst. žiūrovų. Kino teatro vadovės Andrės Balžekienės teigimu, „Paupyje“ bus tęsiama „Pasakos“ vertybinė linija ir rodomi kokybiški filmai, atrinkti rankomis ir širdimi.

„Nepaprastai džiugu, kad kuriant „Paupio“ viziją, vietos joje atsirado ir kinui. Kadaise buvo gana įprasta planuojat naujus gyvenamuosius rajonus juose numatyti vietą kino teatrui. Po nepriklausomybės atgavimo daugybė kino teatrų buvo uždaryti, o naujų – nepastatyta. Viliuosi, jog kino žiūrėjimo tradicijos atgimsta, o nauja kokybišką kino repertuarą siūlanti vieta padės jas dar labiau sustiprinti“, – kalbėjo A. Balžekienė.

„Pasaka“ priklauso „Europa Cinemas“ tinklui, vienijančiam europietiško kino teatrus. Jame šiuo metu veikia dvi kino ir viena „namų kino“ salės. Lietuvoje „Pasaka“ organizuoja didelio populiarumo sulaukiančius renginius „Kinas po žvaigždėmis“ Valdovų rūmuose, tarptautinį moterų filmų festivalį „Šeršėliafam“ ir vysto namų kino platformą „ŽMONĖS Cinema“.

„Paupio“ rajoną sudarys septyni kvartalai. Čia įsikurs daugiau kaip 700 šeimų, o komercinei ir administracinei veiklai skirtame kvartale bus įrengta ne tik 15 tūkst. kvadratinių metrų biurams, bet ir sporto klubas, dirbs daugybė kasdienes paslaugas teikiančių įmonių, parduotuvėlių.

Miestiečių traukos centru taps Paupio turgus, kuriame savo produktus siūlys geriausi maisto gamintojai, veiks įvairios užkandinės ir kavinės, gurmanų maisto akademija, vyks įvairiausi renginiai.

Į rajono vystymą „Darnu Group“ investuoja 150 mln. Eur. Dar šiais metais bus baigti pirmieji trys gyvenamieji kvartalai, kuriuose bus įrengti 382 butai ir kursis pirmieji biurų patalpų nuomininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.