Euroremonto eilės sulaukė ir sostinės Kalnų parkas

Socialiniuose tinkluose verdant diskusijoms dėl barbariškai tvarkomų, tiksliau - naikinamų Europos Sąjungos lėšomis parkų ir skverų želdynų - savo eilės remontuotis sulaukė ir sostinės Kalnų parkas.

 Kol kas Kalnų parkas - žalias.<br> LKM nuotr.
 Kol kas Kalnų parkas - žalias.<br> LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 8:39 PM

Galbūt pasimokę iš karčios patirties, kai projektai ne kartą buvo stabdomi dėl viešinimo spragų ir vietos bendruomenių ignoravimo, šį kartą organizatoriai kviečia visus norinčius susipažinti su naująja Kalnų parko vizija.

Liepos 1 d., pirmadienį, 10 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje visuomenei bus pristatomas Kalnų parko dalies sutvarkymo techninis  projektas. Visas jo pavadinimas – „Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato, Vilniaus piliakalnio su papiliais ir gyvenviete komplekso (u. o. k. 664) – Kalnų parko dalies adresu Arsenalo g. 5, Vilniuje, teritorijos tvarkymo ir statinių statybos, remonto projektas“.

Ši teritorija skirstoma į tris dalis: Trijų kryžių kalnas, gamtinė kalno dalis ir Dainų slėnis.

Pasak Kultūros ministerijos, pristatymo renginiu siekiama informuoti visuomenę apie projekto eigą, sprendinius, bendrosios ir paveldosaugos (specialiosios) ekspertizių išvadas, įgyvendinimo terminus ir galimybes.

Projekto tikslas – rytinės Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato dalies (Kalnų parko teritorijos) pritaikymas lankymui ir naudojimui, suformuojant kultūriniam turizmui pritaikytą infrastruktūrą, įgyvendinant būtinas tvarkybos priemones bei atliekant želdynų tvarkymo darbus.

Renginyje dalyvaus Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos (statytojos), UAB „Enero“ (projektuotojos) ir Kultūros ministerijos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.