Pirmą kartą Telšiuose – Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

Šešiolika metų Šiauliuose vykstantis tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis šiemet pirmą kartą išplėtė savo geografiją ir rengia išvykstamąjį koncertą Telšiuose. Bendradarbiaujant su Žemaičių muziejumi „Alka“ 2019 m. liepos 10 d. 18 val. muziejaus Koncertų salėje pasirodys talentingas duetas: tenoras Marcel Beekman (Olandija) ir pianistas Justas Šervenikas. Liepos 11 d. 18 val. šį koncertą Chaimo Frenkelio viloje išgirs ir šiauliečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2019, 5:35 PM, atnaujinta Jul 10, 2019, 5:36 PM

Pianistas J. Šervenikas, ne vienerius metus festivalio gerbėjus džiuginantis koncertais kartu su garsiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais, šiemet išskirtinį pasirodymą surengs su pasaulinio garso žvaigžde, olandų tenoru M. Beekman’u. Atlikėjai parengė įsimintiną kamerinės muzikos koncertą. 

M. Beekman’as išgarsėjo savo pasirodymais didžiosiose pasaulinėse arenose ir atlikdamas įvairius vaidmenis baroko ir šiuolaikinėse operose Vienoje, Paryžiuje, Amsterdame, Niujorke ir kt.

Praėjusiais metais Šiaulių miesto savivaldybė Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį pripažino reprezentaciniu miesto renginiu ir užtikrino finansinę paramą artimiausiais metais. Tai leido organizatoriui – Šiaulių „Aušros“ muziejui – plėsti ne tik festivalio renginių skaičių, bet ir geografiją. Pirmą kartą per festivalio gyvavimo istoriją šiemet bus surengtas išvykstamasis koncertas.

Festivalio koordinatorė, „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Romena Čepauskienė džiaugiasi, kad šis koncertas vyks jos gimtajame mieste – Telšiuose. „Bendradarbiaudami su Žemaičių muziejumi „Alka“, kuris labai geranoriškai palaikė šią mūsų iniciatyvą, telšiskiams pristatysime talentingą duetą. Man, kaip festivalio koordinatorei, didelė garbė, kad į Lietuvą pavyko pakviesti šį žinomą tenorą iš Olandijos. Atlikėjo pasirodymai Telšiuose bei Šiauliuose yra įrašyti šalia jo vasaros gastrolių žymiausiose Vokietijos, Austrijos, Izraelio arenose.“ Šiųmetėje programoje išskirtinai daug renginių – net 11, kurie liepos ir rugpjūčio mėnesiais vyks kiekvieną savaitę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.