Jubiliejinės „Sostinės dienos“ dėmesį skirs menininkų darbų pristatymui, vaikų pramogoms

„Sostinės dienos“ be Lietuvos ir užsienio įžymybių koncertų, amatininkų prekybos, šiemet žada dėmesį skirti dizainerių darbų pristatymui, bus daugiau pramogų ir vaikams.

 Sostinės dienos.<br> A.Mažeikos nuotr.
 Sostinės dienos.<br> A.Mažeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-22 13:10, atnaujinta 2019-08-22 13:19

„Vilniaus festivalių“ direktorius Remigijus Merkelys ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, kad jau 25-erius metus vykstantis trijų dienų renginys išlaikys tradicijas – „dūzgiantį prospektą“ ir koncertus Katedros aikštėje.

„Sostinės dienos“ vyks paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis.

„Šiemet viena iš didesnių naujovių yra tai, kad aikštėje vyks Vilniaus tarptautinis sporto festivalis“, – teigė jis.

Dar viena naujovė – Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekto atkarpoje šiemet įsikursiantis atsinaujinęs Dizaino skveras vadinsis „Stiliaus lokacija“. Pasak renginio organizatorių, šiemet bus siekiama parodyti, kaip gimsta įvairūs drabužiai, dizainerių kūriniai. Čia bus galima netgi pasidaryti tatuiruotę.

„Tikslas – kad žmonės suprastų daiktų atsiradimo istorijas. Kai matai, kodėl ta kaina yra didelė, kai dirbai prie paveikslo metus, tuomet yra ir kitoks požiūris“, – sakė „Stiliaus lokacijos“ vadovė Erika Kielė.

Neries upė, kaip ir pernai, virs „vandens ekranu“ – čia vėl bus rodoma 3D projekcija. Pasak videomenininko Linarto Urniežiaus, šiemet bus parodyta trumpa istorija apie atradėją, tyrinėjantį atvirą kosmosą ir atrandantį žemę.

„Sostinės dienose“ koncertuos daugiau nei 70 Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Ryškiausi pasirodymai žadami Katedros aikštėje. Čia laukiami lietuviai „Beissoul ir Einius“, JAV, Vokietijos ir Čekijos „world“ ir klubinės muzikos atstovai „N.O.H.A.“.

Rekonstruojant Nacionalinį dramos teatrą, tradiciškai šalia teatro buvusi scena persikels prie Karaliaus Mindaugo paminklo, šalia Nacionalinio muziejaus. Čia veiks įvairios pramogos vaikams, nemokamos vaišės, gėrimai mažiesiems.

Sekmadienis be koncertų bus skirtas įvairiems spektakliams.

Taip pat išsiplės „Gero maisto krantas“ dešiniojoje Neries krantinėje, kur tradiciškai užkąsti kviečia maisto vagonėliai, čia įrengta scena bus skirta pasaulinių kultūrų muzikai, vadinamajai „World music“.

Renginio biudžetas pernai siekė apie 200 tūkst. eurų, šiemet – apie 190 tūkst. eurų, iš jų miesto parama sudaro apie trečdalį, likusią dalį suneša rėmėjai ir dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.