Festivalio „Visagino Country“ dalyviai įsijaus į kaubojišką dvasią

Rugpjūčio 23, 24 dienomis kantri muzikos gerbėjai rinksis į vieną seniausių Lietuvos muzikos festivalių „Visagino Country“. Šiemet festivalyje vyks net 14 pasirodymų. Pusėje jų – svečiai iš užsienio.

Kasmet rugpjūtį Visaginas virsta kantri muzikos, kaubojiškos kultūros gerbėjų sostine, sutraukiančia daugybę svečių.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Kasmet rugpjūtį Visaginas virsta kantri muzikos, kaubojiškos kultūros gerbėjų sostine, sutraukiančia daugybę svečių.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 10:37 AM

Festivalio „Visagino Country“ rengėjai, rinkdami atlikėjus, tradiciškai stengėsi, kad būtų atstovaujama įvairių kraštų muzikai ir ant scenos liptų ne tik solistai, bet ir gausesnės grupės.

Be svečių iš JAV, Ispanijos, Prancūzijos, Rusijos, Danijos, Švedijos ir Didžiosios Britanijos, jie šiemet žada ir šūsnį kitų pramogų, kurias paruošė kartu su JAV ambasada.

Laiškus rašo lietuviškai

Šiemet į savo turnė po Europą pasirodymą Visagine įtraukė jaunosios JAV muzikos kartos atstovė Jessica Lynn. Jauna atlikėja jau gali pasigirti trečia koncertų turnė ir tuo, kad yra koncertavusi su tokiais grandais kaip Bradas Paisley ar „ZZ Top“. Atlikėja jau spėjo sulaukti ir organizatorių susižavėjimo jos palankumu Lietuvai.

„Ši atlikėja su vadybininku mus nustebino atsiųstomis nuotraukomis su Lietuvos vėliavos spalvų fonu bei tai, kad bendraudamas laiškais vadybininkas juos rašo lietuvių kalba ir tik vengdamas klaidų dar šalia viską pakartoja angliškai.

Suprantame, kad tam padeda vertimo programos, bet toks rodomas dėmesys mūsų kultūrai ir festivaliui nuteikia puikiai“, – sakė festivalio rengėja Elena Čekienė.

Atlikėjai – tituluoti

Ant „Visagino Country“ scenos lips ir jauna atlikėja iš Prancūzijos Gaelle Buswel. Daugiau nei 500 koncertų jau spėjusi sugroti muzikantė žiūrovams pateiks savito stiliaus kantri dainas, atliekamas su bliuzroko, folko ir 8-ojo dešimtmečio roko muzikos elementais.

Trečioji atlikėja atvyksta iš Rusijos. Tai kantri muzikos legenda tituluojama Marina Kapuro. Nuo 1980 metų 12 albumų įrašiusi dainininkė šiuo metu prie naujų projektų dirba Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje ir Švedijoje.

Iš pastarosios šalies atvyksta grupė „Sentiment Falls“.

Ronnie Wilde’o ir Andrea Bond duetas šiemet Švedijos nacionaliniame muzikos konkurse buvo apdovanoti už geriausią kantri stiliaus pasirodymą.

Visagine koncertuos ir grupės „The Interstate Express“ (Australija, Didžioji Britanija, JAV), „J.Tex ir The Volunteers“ (JAV, Danija), „Allwoods Country Band“ (Ispanija). Pastaroji grupė prieš metus buvo nominuota „Hall of Fame 2018“ apdovanojimuose, amerikietiškos muzikos atlikėjų kategorijoje.

Įvaldė jodliavimą

„Visagino Country“ festivalyje turės ko paklausyti ir lietuviškos muzikos gerbėjai. Penktadienį susirinkusiųjų lauks puikiai žinomos grupės „The Road Band“, MAS, „Jovaras“, „Dinozaurai“. Rengėjai ragina atkreipti dėmesį ir į jaunąją kantri muzikos viltį Viktoriją Kajokaitę.

„Šios atlikėjos fenomenalų jodliavimą (Alpių kalniečių dainavimas. – Red.) išgirdome per vieną muzikinį TV projektą ir negalėjome jos nepakviesti į festivalį. Taip tikrai sugeba ne kiekvienas kantri atlikėjas. Smagu, kad pagaliau turime vietinę, kuri įvaldė šį subtilų meną“, – sakė organizatorė.

Šeštadienį lietuviškai kantri muzikai atstovaus grupės „Svirplys“ ir „Dakota“ bei paties festivalio krikštatėvis Virgis Stakėnas. Tiesa, šiemet jis ant scenos lips tikrai ne vienas ir programoje gerbėjai jį ras „Stakėnas 3iO“ pavadinimu. Žiūrovai Virgį ant scenos išvys su trimis šiauliečiais muzikantais Vygandu Baniu, Arijumi Ivaškevičiumi ir Robertu Gasiūnu. Jie paruošė dar negirdėtą programą.

Šeštadienį Visagino centre lauks nauja Viktoro Timašiovo grupė „Hank Wiliams tribute“. Ji jau spėjo pagroti Latvijoje Bauskės kantri muzikos festivalyje ir yra pasiruošę visaginiečių bei miesto svečių įvertinimui plojimais.

„Hank Wiliams tribute“ bus galima išgirsti ir sekmadienį 12 val. Visagino bažnyčioje. Čia vyks projektas „Kantri giesmės“ bei bus aukojamos mišios už festivalio dalyvius ir žiūrovus.

Kantrininkus šokdins didžėjai

Pernai atšventęs 25 metų jubiliejų, festivalis palaipsniui keičiasi, pateikdamas kai kurių naujovių. Įsiklausę į jaunimo pageidavimus, penktadienį visus susirinkusiuosius po koncerto neišsiskirstyti kvies naktiniai regio šokiai su tarptautiniuose festivaliuose dalyvaujančiais didžėjais „Eroott“ ir „B Ore“.

Taip pat pasirodyti ant didžiosios festivalio scenos galimybę šiemet turės vaikų ir jaunimo muzikos projekto „Kantri viltys“ konkurso nugalėtojai.

Pasak rengėjų, tai tik pradžia, ir ateinančiais metais lauks dar daugiau naujovių.

„Norime, kad festivalis taptų dar patrauklesnis įvairaus amžiaus muzikos mėgėjams.

Paruošėme įvairių pramogų tiek šeimoms, tiek vyresnio amžiaus melomanams. Stengiamės užtikrinti, kad festivalyje veiklos rastų kiekvienas ir galėtų ne tik pasiklausyti puikios muzikos, bet ir grįžti namo su nepamirštamais įspūdžiais, sužinoję ar išbandę ką nors naujo“, – tikino E.Čekienė.

Pramogos mažiems ir dideliems

Šiemet susipažinti su kantri kultūra padės JAV ambasada. Festivalyje vyks įvairių teminių filmų peržiūros, tarp jų ir vienas, skirtas Baltijos keliui paminėti, taip pat kaubojiški žaidimai ir estafetės, kurių dalyvių laukia įvairūs prizai.

Drąsiausi galės savo jėgas išbandyti rodeo ir išsilaikyti ant mechaninio jaučio nugaros 8 sekundes.

Vaikams parengti atrakcionai, edukacinės programos, lėlių teatro pasirodymai. Indėnai visus kvies išmėginti akies taiklumą ir rankos tvirtumą, išmokti groti pagal indėniškos muzikos tradicijas.

Kaip ir kiekvienais metais, vyks linijinių šokių festivalis „Line dance“. Čia jėgas išbandyti planuoja apie 100 dalyvių. Tradiciškai vyks tautodailininkų, amatininkų ir įvairių pasaulio virtuvių mugė. 

Festivalis „Visagino Country“. Rugpjūčio 23, 24 d. Visaginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.