24-ojo Pažaislio muzikos festivalio pabaigos koncertas pritraukė rekordinę minią klausytojų

Anšlaginiu tapo baigiamasis 24-ojo Pažaislio muzikos koncertas, sekmadienio vakarą surengtas jaukiame bei erdviame Pažaislio vienuolyno kieme. Prieš septyniolika metų įrašų kompanijos EMI užsakymu sukurta „The Queen Symphony“ į jį priviliojo rekordinę klausytojų minią. Visi bilietai į šį renginį, anot festivalio direktorės Giedrės Mikaitienės, buvo parduoti jau vasaros viduryje.

Visi bilietai į šį renginį buvo parduoti jau vasaros viduryje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Visi bilietai į šį renginį buvo parduoti jau vasaros viduryje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2019, 9:52 AM

Įspūdingą unikalų, teatrališką turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolga Kashifo „The Queen Symphony“ – kūrinį, sujungiantį legendinės grupės „Queen“ kūrybą ir simfoninę muziką, Pažaislyje atliko ilgamečiai scenos partneriai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras bei Kauno valstybinis choras, diriguojami Maestro Gintaro Rinkevičiaus. Netikėtomis solo partijomis publiką džiugino pianistė Rūta Buškevičė, violončelininkė Vita Šiugždinienė bei smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.

„Labai smagu matyti tiek daug jaunų žmonių Pažaislio vienuolyno kieme. Ne veltui „The Queen Symphony“ yra vienas populiariausių akademinės muzikos kūrinių visame pasaulyje. Gal nemažą būrį klausytojų į koncertą priviliojo vien „Queen“ grupės vardas, tačiau tai yra puikus kūrinys, nuostabi muzika, todėl, tikiu, kad iš šio koncerto kiekvienas klausytojas išsineš pačias geriausias emocijas, o gal taps ir nuolatiniu Pažaislio muzikos festivalio lankytoju“, – vylėsi festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta.

Šešių dalių simfonijos muzikiniam audiniui naudojami garsiausių grupės dainų – „We are the Champions“, „Rock You“, „The Show Must Go On“, „Love of My Life“, „Who Wants to Live Forever“ – motyvai, tačiau kai kurias iš jų buvo sunku atpažinti net didžiausiems „Queen“ muzikos gerbėjams.

Visą vasarą ir dar kelias dienas trukusio Pažaislio muzikos festivalio organizatoriai su publika atsisveikindami anšlaginiu koncertu pažadėjo, kad ne mažiau įspūdingas savo atlikėjais ir parinktomis programomis bus ir ateinančiais metais jubiliejinis, 25-asis, festivalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.