Chiune Sugiharos namų Kaune ieškoti bus lengviau

Pėsčiomis po Kauną keliaujantys turistai iš Japonijos neretai klaidžioja ieškodami Chiune Sugiharos namų, nes neranda nuorodų. Nepaklysti svečiams padeda vietos gyventojai. Bet situacija kitais metais turėtų pagerėti.

Bažnyčios gatvės gyventojai įsitikinę, kad joje reikia įrengti nuorodas, kur eiti turistams, kad jie pasiektų Žaliakalnyje esančius Ch.Sugiharos namus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bažnyčios gatvės gyventojai įsitikinę, kad joje reikia įrengti nuorodas, kur eiti turistams, kad jie pasiektų Žaliakalnyje esančius Ch.Sugiharos namus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 5:23 PM

Miesto centre, Bažnyčios gatvėje, gyvenantys kauniečiai neretai tampa savotiškais gidais.

Į šią gatvę užklysta turistų iš Japonijos. Jie ieško gatvės pabaigoje esančių laiptų, kurie veda į Žaliakalnį, E.Fryko gatvę. Iš ten galima pasiekti japonų diplomato Ch.Sugiharos namus.

Bažnyčios gatvės gyventojas Regimantas Anskaitis pasakojo, kad svečiai ateina iki gatvės pabaigos, tada suka kairėn į keliuką, kuris veda į privačius namus šlaite turinčių kauniečių kiemus.

„Mes kiekvieną kartą norime padėti japonams, šaukiame, kad jiems reikia grįžti atgal, lipti laiptais į viršų.

Padėti svečiams nesunku, bet turistai priversti klaidžioti, vargti“, – sakė vyras.

Kaunietis tvirtino, jog jis ir kaimynai ne kartą prašė Kauno savivaldybės ir Ch.Sugiharos namų atstovų Bažnyčios gatvėje įrengti rodykles, kad visiems būtų patogiau, bet aktyvusis turizmo sezonas baigiasi, o nuorodų neatsirado.

Kauno miesto turizmo, verslo ir investicijų plėtros bei tarptautinės miesto rinkodaros agentūros „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė sakė, kad ši problema žinoma.

„Kauno savivaldybė drauge su Kauno rajono atstovais šiuo metu įgyvendina bendrą projektą. Abiejų savivaldybių teritorijose atsiras 600 ženklų, nuorodų, informacinių stendų, dėl to bus lengviau rasti lankomus objektus tiek pėstiesiems, tiek automobiliais keliaujantiems turistams ir daugiau apie juos sužinoti“, – sakė „Kaunas IN“ atstovė.

Pėstiesiems turistams, kurie ieškos Ch.Sugiharos namų, juos rasti padės rodyklės, įrengtos Kauno centre, prie autobusų ir geležinkelio stočių.

Nauji ženklai turėtų atsirasti pavasarį arba vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.