Gražiausios metų šventės Kaune pernai vyko ant žemės, o šiemet kvies į kosmosą

Garsi menininkė Jolanta Šmidtienė su komanda šiemet ir vėl rūpinsis pagrindinės miesto eglės ir viso kalėdinio miestelio Kaune puošyba. Šių metų Kalėdas lydės ryškiaspalviai kosminiai kūnai ir ypatinga tema – „Paslaptinga planeta“.

 J.Šmidtienė.<br> M.Patašiaus nuotr.
 J.Šmidtienė.<br> M.Patašiaus nuotr.
 J.Šmidtienė.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
 J.Šmidtienė.<br> G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 4:48 PM

„Šių metų Kalėdų tema – paslaptinga planeta. Su komanda juokaujame, kad pernai Kalėdos buvo ant žemės, o šios bus kosmose. Praėjusiais metais viskas buvo aišku – balta eglė, pusnys, sniegas, meškos. Šiemet viskas bus kitaip – reiks pasitelkti fantaziją. Kalėdiniam miesteliui kursime ryškius personažus, kurie be galo gražūs, bet, rodos, sunku nusakyti, kas tai: augalas, gyvūnas, laivas“, – pasakojo menininkė J.Šmidtienė.

Pernai kalėdinės eglutės dekoracijos buvo pagamintos iš permatomų plastikinių šiaudelių. Visi šiaudeliai, kurių buvo sunaudota beveik 3 milijonai, bus išvalyti ir perdirbti. Iš jų išgauta masė virs šiųmetinių Kalėdų puošmenomis.

Perdirbti šiaudelius sutiko bendrovė „Granplasta LT“, užsiimanti polietileno pakuočių gamyba. Iš pernykščių šiaudelių bus pagaminta speciali spalvota plėvelė, iš kurios J.Šmidtienės komanda gamins eglutės ir viso kalėdinio miestelio dekoracijas.

Likusi dalis pernykščių dekoracijų: meškutis, kiškutis, briedis, voveraitė ir kiti personažai, stovėję eglutės apačioje, bus perkelti į naujas vietas ir puoš miestą ir šiemet.

Kalėdinis Kauno miestelis šiemet bus kitoks: stengiamasi maksimaliai atsisakyti plastiko. Visi Rotušės aikštėje įsikursiančio šventinio miestelio prekybininkai gėrimus tieks vienoduose popieriniuose puodeliuose.

„Jau nuo šios savaitės prasidėjo intensyvūs šiaudelių rūšiavimo ir valymo darbai.

Šiaudeliai yra vieni lengviausiai perdirbamų plastiko gaminių. Labai kviečiame dalyvauti akcijoje ir leisti nereikalingiems šiaudeliams virsti kalėdiniais personažais“, – pasakojo J.Šmidtienė.

Šiemet prie kalėdinio stebuklo galės prisidėti visi kauniečiai ir miesto verslininkai. Šiam tikslui Kauno savivaldybės centriniame pastate įrengta speciali akcijos dėžė.

Čia palikus nereikalingus šiaudelius jie drauge su pernykščiais šiaudeliais keliaus į perdirbimo įmonę, kur pavirs specialios faktūros spalvota plėvele, skirta šiųmetinių Kalėdų eglutei bei dekoracijoms gaminti. Atnešti šiaudelius į akcijos dėžę kauniečiai kviečiami iki rugsėjo 10 d. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.