„Ąžuolų klubo“ vyrai primins „Ąžuoliuko“ ištakas prieš 60 metų

Šeštadienį, rugsėjo 28 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos didžiojoje salėje įvyks koncertas „Pirmoji repeticija“, skirtas berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ 60-mečio renginių pradžiai ir pirmajai repeticijai paminėti.

  „Ąžuolų klubo“ vyrų choras.<br> Organizatorių nuotr.
  „Ąžuolų klubo“ vyrų choras.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 4:27 PM

Koncertu „Ąžuolų klubo“ vyrų choras prisimins pirmuosius ąžuoliukus, pagiedos senų laikų dainas ir kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir dabartinio „Ąžuoliuko“ vyrais atliks Antonio Vivaldi oratoriją „Gloria“.

Istorinė repeticija įvyko 1959 metų rugsėjo mėnesį Vilniuje, Maestro Hermanui Perelšteinui įkūrus berniukų ir jaunuolių chorą „Ąžuoliukas“. 1979 metais jam išvykus į JAV, chorui ėmė vadovauti ir iki šiol vadovauja Vytautas Miškinis.

Dar prieš du dešimtmečius buvę choristai susibūrė į „Ąžuolų klubą“, o nuo 2016 metų jame įkurtas ir vyrų choras, kuris sėkmingai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Per šį laikotarpį „Ąžuolų klubo“ vyrai tapo penkių tarptautinių konkursų laureatais, o 2018 metais Lietuvos nacionalinis kultūros centras apdovanojo chorą „Aukso paukštės“ prizu kaip geriausią naują mėgėjų meno kolektyvą.

„Ąžuolų klubo“ vyrų choro meno vadovas ir dirigentas – prof. Povilas Gylys, taip pat vienas iš pirmųjų ąžuoliukų. Chore dainuoja įvairių profesijų vyrai, buvę „Ąžuoliuko“ dainininkai. Choro entuziastai teigia tęsiantys chorinio dainavimo tradiciją prof. Hermano Perelšteino garbei. Būtent jo – savų vadinto tiesiog „šefu“ – dėka jie visam gyvenimui pamilo chorą ir dainavimą.

Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.